Is het veilig om een LEGO door te slikken? Zes artsen deden test 

Is het veilig om een LEGO door te slikken? Zes artsen deden test 

Wat als je kleine de LEGO van hun oudere broer of zus ontdekt en onderdelen daarvan doorslikt? Moet je je dan ernstig zorgen maken of valt dat mee? Zes artsen deden een test. Ze slikten allemaal een LEGO-hoofdje door en keken wat daar de gevolgen van waren... 

Kleine kinderen doen van alles en nog wat in hun mond. Met het gevaar dat ze wat onbedoeld kunnen door slikken. Als ouder doe je je best om alles wat maar klein is of los kan raken uit hun buurt te houden, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat als ze wel iets onbedoeld doorslikken? Moet je dan altijd naar de spoedpost of valt het in sommige gevallen wel mee?

LEGO-poppetje

Natuurlijk: als het om iets scherps gaat of batterijen zijn dan is een gang naar de spoedpost zeker noodzakelijk. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met het hoofdje van een LEGO-poppetje? Kun je een bezoekje aan de spoedpost dan besparen?

Test

Zes artsen besloten een test te doen. Ze maakten een opname van het moment dat ze het LEGO-hoofdje doorslikten en hielden nauwgezet in de gaten wat er gebeurde.

 

Wat bleek: er traden geen complicaties op. De natuur deed zijn werk. Elke arts vond het speelgoedhoofdje na gemiddeld 1,71 dagen terug in zijn ontlasting, behalve bij een arts was het hoofdje op een mysterieuze wijze verdwenen. Misschien had hij het niet in zijn ontlasting opgemerkt...

Conclusie onderzoek

De conclusie van het onderzoek was dat ook dit iets is wat voorbij zal gaan. Het is dus niet nodig om in blinde paniek naar de spoedpost te gaan als het om een LEGO-hoofdje gaat. Binnen drie dagen zal het terug te vinden zijn in de ontlasting. 

Maar nogmaals: als het om scherpe voorwerpen gaat, batterijen of voorwerpen die net zo groot of groter zijn dan een tien eurocent-muntje ga dan WEL naar de spoedpost.

Heeft jouw kind weleens wat gevaarlijks doorgeslikt?

Lees ook:

Waarom je druiven en cherrytomaten ALTIJD door moet snijden
Uit de BabyBytes-encyclopedie: verstikking en verslikken

Bron: TheBump

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50