Waarom je druiven en cherrytomaten voor je kind ALTIJD door moet snijden!

Waarom je druiven en cherrytomaten voor je kind ALTIJD door moet snijden!
  • in Moeder
  • 0
  • 34651
  • 15/05/2017

Je kind een schaaltje druiven of cherrytomaatjes voorschotelen klinkt heel onschuldig en vooral gezond! Maar pas op, het kan echt gevaarlijker zijn dan je denkt! Wij leggen je uit waarom. 

Een hele druif of cherrytomaat kan namelijk makkelijk een luchtweg blokkeren (óók van al oudere kinderen!) en daar in stikken. Helaas gebeurt dit vaker dan je zou denken. 

Australische mamablogger Angela Henderson deelde bovenstaande röntgenfoto van een druif die vast zat in de luchtweg van een 5-jarig jongetje. Ontzettend eng! Gelukkig heeft het mannetje het overleefd, ondanks dat er een operatie onder algehele narcose aan te pas moest komen. De foto ging al snel viraal. 

Doorsnijden

Helaas gaat het niet altijd goed en zijn er nog altijd kinderen die stikken in druiven en cherrytomaten. Ze zijn glad en glijden dus snel weg. Wat je als moeder kan doen om dit te voorkomen? De druiven en cherrytomaten in de lengte door midden (of beter nog: in vieren!) snijden. Op die manier wordt er vaak beter gekauwd én kan het stukje niet vast komen te zitten en voor stikgevaar zorgen. Dit geldt overigens ook voor knakworstjes!

Deel dus alsjeblieft dit bericht om zoveel mogelijk van deze enge en onnodige ongelukken te voorkomen! 

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50