Is dit dé manier om je baby weer in slaap te laten vallen?

Is dit dé manier om je baby weer in slaap te laten vallen?
  • in Baby
  • 0
  • 429
  • 01/09/2023

Is het echt nodig om meteen naar je baby te gaan als je merkt dat hij 's nachts wakker wordt en je hem dan weer op een of andere manier in slaap probeert te krijgen? Of is er misschien een andere manier om dat voor elkaar te boksen? Volgens experts is er maar één manier om je baby weer in slaap te laten vallen. En dat is deze:

Je hoort je baby kreunen of brabbelen. Je kleine is wakker! Als ouder heb je dan de neiging om meteen naar zijn slaapkamer te gaan om te kijken wat er aan de hand is, om vervolgens er van alles aan te doen om je kindje weer in slaap te krijgen.

100 seconden regel om weer in slaap te vallen

Volgens slaapdeskundige Lily Horbatiuk kun je dat beter anders aanpakken. Volgens haar is namelijk de 100 seconden regel de beste manier om je baby weer verder te laten slapen. Op TikTok legt ze uit dat dit ook helpt om ervoor te zorgen dat je je baby leert om zelfstandig weer in slaap te vallen.

@dreamcoach

Are you responsive or reactive? Follow me on instagram @lilbabysleep for a deep dive on this and steps on what to do next!

original sound - Lil Baby Sleep

Hoe werkt de 100 seconden regel?

Wat houdt die 100 seconden regel nu precies in? Als je een babyfoon met een beeldscherm hebt, is dit het makkelijkst vol te houden. Je kunt dan je baby op het scherm in de gaten houden. Tel ondertussen tot 100. “Het is heel normaal als je baby even wakker wordt. Ze hebben gewoon heel even nodig om weer terug in slaap te vallen. Dus wacht 100 seconden... en de kans is groot dat je kind vanzelf weer in slaap valt.”

Andere experts

Niet alles slaapexperts zijn het met deze methode eens. Zo zegt holistisch slaapcoach Emily Whalley tegen de HuffingtonPost UK dat elk kind anders is en anders reageert. “Als een kind een beetje brabbelt en er vrolijk uitziet dan is de 100 seconden regel prima. Maar soms hebben baby's en kleine kinderen geen veilig gevoel bij het zelfstandig in slaap vallen. Wat mijn probleem met de 100 seconden regel is, is de boodschap die het aan ouders geeft die deze methode proberen. Wat als het niet werkt? Dat kan voor ouders alleen maar voor meer stress zorgen.”

Desalniettemin is de 100 seconden regel misschien het proberen waard. Helpt het bij jouw kleintje?

Lees ook:

Ongewone manieren om je kind in slaap te krijgen
Toch je baby laten huilen totdat hij in slaap valt?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50