Hoe word je weer intiem met elkaar na de bevalling?

Hoe word je weer intiem met elkaar na de bevalling?
  • in Relaties
  • 2
  • 2882
  • 08/03/2019

Er verandert heel veel na het krijgen van een kind. Ook je seksleven is vaak anders dan voor je zwangerschap. Er zijn zelfs mensen die er bewust voor kiezen om geen seks te hebben na een bevalling. Hoe kun je weer intiem met elkaar worden na de bevalling. BabyBytes-therapeute en -blogger Tilda Timmers praat erover in de podcast The Real Deal met haptotherapeut Renata Schoneveld.

In haar praktijk hoort Tilda vaak dat de seks na een bevalling drastisch is afgenomen of zelfs helemaal afwezig is, vertelt Tilda in de allereerste podcastaflevering van The Real Deal. Hierin praat ze met haptotherapeut Renata Schoneveld over je relatie na de bevalling.

Lees ook:
Hoe zit het nu met seks na de bevalling?

Bewust geen seks

Volgens Renata zien kersverse ouders seks als een belasting zo na een bevalling en kiezen sommigen ze er zelf bewust even voor om het niet te doen. In The Real Deal geeft ze advies hoe je weer intiem met elkaar kunt worden.

Beluister hier op Spotify

Beluister hier op Soundcloud

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda is moeder van Livia en Emmi. Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50