Huid op huidcontact is goed voor gezondheid te vroeg geboren kind

Huid op huidcontact is goed voor gezondheid te vroeg geboren kind

Uit onderzoek blijkt dat huid op huidcontact van baby’s met de verzorgende, dat ook wel bekend staat als buidelen, een positieve invloed heeft op te vroeg geboren baby’s.

Het onderzoek werd gedaan aan het Máxima medisch centrum in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven, meldt Nu.nl.

Lees ook:
Waarom huid op huidcontact zo goed is voor jou en je baby

Gezondheidsproblemen

Vaak hebben de te vroeg geboren kinderen last van gedrags- of gezondheidsproblemen. Volgens promovendus Deedee Kommers kunnen deze problemen worden aangepakt door de ouder-kind hechting te verbeteren.

Knuffelhormoon

Tijdens haar onderzoek ontdekte ze dat buidelen het beste moment is om de hechting tussen ouder en hun te vroeg geboren kind te meten. Zo bleek er meteen verandering te zien in het hartritme van de baby en ook de hoeveelheid van het het geluks- en knuffelhormoon nam toe bij het buidelen.

Bij het buidelen worden kinderen op de naakte borst van een van de ouders gelegd en word je toegedekt met een deken. Zo wordt de buidel van een kangoeroe nagedaan.

Hechting

Tijdens het onderzoek van Kommers werd de buideltijd op de NICU van het MMC verdubbeld. “Overduidelijk is namelijk dat het verlengen van de daadwerkelijke buidelduur de meest effectieve manier is om ouder-kind hechting te verbeteren."

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50