Hoogste aantal IVF-baby's ooit in Nederland geboren in 2015 

Hoogste aantal IVF-baby

Goed IVF-nieuws: vorig jaar zijn er een recordaantal baby’s geboren middels een IVF-behandeling. Het gaat om een totaal van 4765 baby’s, een stijging van 2.5% vergeleken met 2014. Daarmee was één op de 36 baby's die in 2015 in ons land werd geboren een IVF-kind. Dat maakt Jesper Smeenk, de gynaecoloog die de cijfers bijhoudt, vandaag bekend.

Bij een IVF-behandeling worden eicellen in een laboratorium bevrucht met zaadcellen. Daarna worden één of twee levensvatbare embryo's teruggeplaatst in de baarmoeder, in de hoop op een zwangerschap. Embryo's die overblijven, worden ingevroren, om eventueel later teruggeplaatst te worden.

Betere resultaten
In totaal werden er vorig jaar 14.114 verse IVF-behandelingen uitgevoerd, ongeveer evenveel als in 2014. Dat betekent dus dat de kans om zwanger te worden na een dergelijke behandeling, groter is geworden. Volgens Smeenk, gynaecoloog in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg, is de toename van de kans op een zwangerschap vooral te danken aan betere resultaten die zijn behaald met embryo’s die ingevroren zijn bewaard en vervolgens op een later moment in de baarmoeder zijn geplaatst. Dat hangt samen met verbeterde mogelijkheden in laboratoriums.

Nederland telt twaalf centra die IVF-behandelingen uitvoeren.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50