Hoera! Twee streepjes! Hoe was jullie zwangerschapstest-moment?

Hoera! Twee streepjes! Hoe was jullie zwangerschapstest-moment?

OMG! Twee streepjes. Of een plusje. Of een lachende smiley. Of simpelweg en heel concreet 'zwanger'. Het komt uiteindelijk op hetzelfde neer: je bent zwanger en als alles goed gaat, verwacht je over een aantal maanden een kindje. Het begin van een bijzondere, spannende reis!

Ik heb twee kinderen en de momenten waarop ik voor het eerst achter hun aanwezigheid kwam, zal ik nooit meer vergeten! Beide keren stond ik te trillen op mijn benen, dacht ik even dat ik dat tweede streepje erbij aan het hallucineren was en kon ik me nog net bedwingen om uit het raam te schreeuwen dat ik mama zou worden. Omdat ik dit zo'n fantastisch moment vond, leek het me leuk om onze lezeressen eens te vragen hoe hun zwangerschapstest-moment was. Ik vroeg het op onze Facebook-pagina en de reacties waren overweldigend en super leuk om te lezen:

Lees ook:
Alles wat je over zwangerschapstesten wil weten (en meer!)

Mandy: "Omdat ik al een miljoen negatieve testen voorbij had zien komen, had ik de de positieve test ook bijna de prullenbak in gedaan. Tot ik opeens een licht tweede streepje zag... Ik bleef zo'n tien minuten op de wc zitten staren en toen brak ik in tranen uit!"

Nikki: "Ik kwam erachter dat ik zwanger was door mijn kat! Jeetje wat was die irritant, zeg! Ik kon niks meer, hij moest continu bij me zijn. Hij stapte zelfs mee onder de douche en at niet meer. Toen dachten we: 'laten we maar eens een test doen, want dit is wel heel vreemd gedrag.' Ik had namelijk gelezen dat katten door mijn hormoonverandering anders zouden kunnen reageren. En ja hoor, ik was inderdaad zwanger! Afgelopen oktober kregen we een prachtige dochter!"

Hetty: "Ik ging naar de huisarts om mijn bloeddruk te meten ik hield erg veel vocht vast. Het meten wilde niet echt lukken. Ik vertelde dat ik ook nog zwanger zou kunnen zijn maar na twee jaar proberen had ik daar niet veel hoop op. Toen deed ik bij de huisarts een test en bleek ik hartstikke zwanger te zijn! Ik heb toen zeker een traantje gelaten, zo blij was ik! Inmiddels ben ik de trotse moeder van mijn dochtertje Maud!"

Johannita: "Mijn man en ik waren ziek van na het eten van een bepaalde vla (later lazen we ook het bericht over dat deze batch schimmel bevatte). Mijn man knapte op na een week misselijk zijn, maar ik niet... Toen hebben we een test gedaan...!"

Irene: "Vijf dagen voor ik ongesteld moest worden, ging ik naar Slagharen, mijn voorgevoel zei dat er iets niet klopte en heb ik een test opgehaald die je zes dagen van te voren kan doen. Die knalde gelijk twee streepjes. Daarna deed ik nog twee andere tests, maar die bleven wit. Toch wist ik het zeker: ik ben zwanger! In Slagharen hield ik hier dan ook rekening mee. In bepaalde attracties ben ik niet geweest. 's Avonds toen ik thuiskwam, haalde ik de twee witte testen uit de prullenbak, gewoon om eens te checken of ze nog steeds wit waren. Niet dus! Ons prinsesje is ondertussen acht weken oud!"

D.J.: "Ik had een app geïnstalleerd waarin ik mijn cyclus netjes bijhield. Bij de eerste maand proberen, was ik ruim twee weken overtijd, maar de test bleef negatief. De maand daarna was ik ruim achttien dagen overtijd, toen mijn schoonmoeder even mee spiekte op de app. Ze zei: "ga nu maar testen" en ik dacht dat het vals alarm zou zijn. Thuisgekomen deed ik een test, en toen had ik opeens toch twee streepjes! Om echt zeker te zijn, deden we later een digitale test. Deze gaf aan dat ik 2-3 weken zwanger was. Inmiddels ben ik 41 weken zwanger en duurt het niet lang meer voordat onze baby geboren wordt!"

Marja: "Wij waren op vakantie en ik voelde me steeds heel naar en schoot om het minste of geringste uit mijn slof. Ineens zei mijn man: 'ben jij niet zwanger?' We hebben toen twee testen gehaald in Denemarken. Daarop zagen we wel twee streepjes, alleen konden uit de taal niet opmaken of het nou wel of niet zo was. Dus in Nederland hebben we gelijk weer twee testen gedaan en ja hoor... Duidelijker kon niet!"

Jose: "Na ongeveer vier jaar proberen en veel medische toestanden kreeg ik het goede nieuws via de telefoon van het ziekenhuis te horen, terwijl ik op mijn werk was. Mijn reactie? Heel droog zei ik 'oh leuk...' Het besef kwam pas later!"

Deborah: "Ik was gewoon overtijd en ik dacht: 'ik doe een test voor de zekerheid!' We hadden een zwangerschap helemaal nog niet verwacht, ik slikte gewoon de pil. Ik ging douchen na de test en mijn vriend riep me: 'uhm schat... het heeft twee streepjes is dat goed?' Gelijk daarna zijn we naar mijn ouders gefietst en onderweg hebben we nog een digitale test gehaald. Ik was al vijf weken zwanger! Nu zijn we dolgelukkig met ons zoontje Leff."

Liz: Wij waren op vakantie met de caravan. Ik had al spullen meegenomen, want kon elk moment ongesteld worden. In de tweede week van onze vakantie was ik echter nog niet ongesteld. M'n ouders kwamen op visite en ik vroeg ze of ze de zwangerschapstest die ik thuis nog had, wilden meenemen. Twee dagen later deed ik de test en... ja hoor! Mijn eerste kindje was op weg! Anderhalf jaar hebben we hier naar toe geleefd. Dit kindje was een verrassing onze vakantie kon niet meer kapot!

Hoe was jullie zwangerschapstest-moment?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50