HOERA de 'manticonceptie' komt steeds dichterbij!

HOERA de

Schreven we een hele tijd geleden al over een mogelijke prikpil voor mannen, in Amerika creëren ze momenteel een gel die voor een ‘tijdelijke sterilisatie’ zorgt. De 'manticonceptie' lijkt dichterbij dan ooit!

Hoe werkt het?

De hele procedure wordt gedaan met Vasalgel. Dit is een polymeergel die in de zaadleider wordt ingespoten. Daar vormt de gel een kleine filter die geen spermacellen doorlaat, maar wel andere moleculen, zodat er geen gekke opstoppingen kunnen ontstaan.

Lees ook: 
Wat staat je te wachten als je stopt met de pil?

Tijdelijk

In principe werkt het hetzelfde als een sterilisatie, maar de potentiële magie van de Vasalgel is dat het makkelijk terug te draaien is. Er hoeft alleen maar een ‘baking soda’-oplossing ingespoten te worden om de blokkade op te heffen.

Veilig en effectief

Eerder onderzoek op konijnen heeft uitgewezen dat de gel veilig en effectief is. En nadat de blokkade was opgeheven, zwommen de spermacellen nog net zo snel als voor de procedure. Het zou tot een jaar lang de spermacellen tegenhouden.

Meer onderzoek

Het is helaas nog niet zover dat we de pilstrips en spiraaltjes massaal aan de wilgen kunnen hangen. Er is meer onderzoek nodig om tot een goed eindproduct te komen, maar het begin is er!!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • china-dad

  Enne, niet onbelangrijk: hoe gaat dat inspuiten in z'n werk dan? Manticonceptie gaat denk ik alleen werken als je dat gewoon thuis even kan hendelen...

 • china-dad

  Enne, niet onbelangrijk: hoe gaat dat inspuiten in z'n werk dan? Manticonceptie gaat denk ik alleen werken als je dat gewoon thuis even kan hendelen...

 • Nx4

  mijn man zou dit never nooit doen haha dat weet ik nu al,

 • Turksekaas

  Mijn man zou mij voor gek verklaren. Als het aan hem ligt hebben we tig kinderen 😒 Alleen de gedachte dat hij (tijdelijk) geen kinderen meer kan krijgen maakt hem helemaal gek haha

 • MaaikeT2

  Is in ieder geval beter dan wanneer je man elke dag een pilletje moet slikken. Daar moet je dan namelijk wel op kunnen bouwen. Is het heel erg schofterig om te zeggen dat ik daarbij liever de controle in eigen hand houd?

 • beamke

  Toch denk ik dat mijn man absoluut niet durft om zoiets te doen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50