HOERA de 'manticonceptie' komt steeds dichterbij!

HOERA de

Schreven we een hele tijd geleden al over een mogelijke prikpil voor mannen, in Amerika creëren ze momenteel een gel die voor een ‘tijdelijke sterilisatie’ zorgt. De 'manticonceptie' lijkt dichterbij dan ooit!

Hoe werkt het?

De hele procedure wordt gedaan met Vasalgel. Dit is een polymeergel die in de zaadleider wordt ingespoten. Daar vormt de gel een kleine filter die geen spermacellen doorlaat, maar wel andere moleculen, zodat er geen gekke opstoppingen kunnen ontstaan.

Lees ook: 
Wat staat je te wachten als je stopt met de pil?

Tijdelijk

In principe werkt het hetzelfde als een sterilisatie, maar de potentiële magie van de Vasalgel is dat het makkelijk terug te draaien is. Er hoeft alleen maar een ‘baking soda’-oplossing ingespoten te worden om de blokkade op te heffen.

Veilig en effectief

Eerder onderzoek op konijnen heeft uitgewezen dat de gel veilig en effectief is. En nadat de blokkade was opgeheven, zwommen de spermacellen nog net zo snel als voor de procedure. Het zou tot een jaar lang de spermacellen tegenhouden.

Meer onderzoek

Het is helaas nog niet zover dat we de pilstrips en spiraaltjes massaal aan de wilgen kunnen hangen. Er is meer onderzoek nodig om tot een goed eindproduct te komen, maar het begin is er!!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50