Prikpil voor mannen bijna gelijk aan anticonceptiepil voor vrouwen

Prikpil voor mannen bijna gelijk aan anticonceptiepil voor vrouwen
  • in Relaties
  • 2
  • 47436
  • 28/10/2016

Uit onderzoek is gebleken dat de prikpil voor mannen bijna net zo effectief is in het voorkomen van zwangerschap als de anticonceptiepil die veel vrouwen slikken. Voor dit onderzoek werden 350 mannen geïnjecteerd met een combinatie van verschillende hormonen.

Bijwerkingen

De hormonen die bij de mannen werden ingespoten, zorgden ervoor dat hun voorplantingssysteem werd "uitgeschakeld". Het onderzoek moest echter vroegtijdig gestaakt worden omdat het hormoon negatieve bijwerkingen veroorzaakte onder een aantal van de deelnemers. Zo werden onder andere depressie, acne en een verhoogd libido geconstateerd. Twintig mannen stopten voortijdig met het onderzoek en uiteindelijk werd de hele studie eerder dan gepland afgebroken.

Betrouwbaarder dan condooms

Tijdens het onderzoek kregen mannen injecties met twee hormonen toegediend: progesteron en testosteron. Na een beginperiode, waarin zowel de deelnemende mannen als hun partners anticonceptie gebruikten, werd overgegaan op alleen de prikpil voor mannen.

Gedurende ongeveer een jaar kregen zij eens in de twee maanden een injectie toegediend. Vier partners van de deelnemende mannen raakten zwanger. Dat staat ongeveer gelijk aan het niveau van betrouwbaarheid van de anticonceptiepil voor vrouwen en is zelfs significant betrouwbaarder dan het condoom dat "maar" voor %82 betrouwbaar is.

Driekwart mannen zeer positief

Ondanks de bijwerkingen gaf driekwart van de mannen na het onderzoek aan door te willen gaan met de anticonceptie. Volgens de onderzoekers kunnen de bijwerkingen mogelijk worden verminderd door de dosis hormonen te veranderen of de manier waarop ze worden toegediend. "De resultaten geven ons het vertrouwen dat dit mogelijk moet zijn." De komende tijd zal in het teken staan van verder ontwikkelen.

Zou jouw vriend of man aan de prikpil gaan voor jou?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50