Prikpil voor mannen bijna gelijk aan anticonceptiepil voor vrouwen

Prikpil voor mannen bijna gelijk aan anticonceptiepil voor vrouwen

Uit onderzoek is gebleken dat de prikpil voor mannen bijna net zo effectief is in het voorkomen van zwangerschap als de anticonceptiepil die veel vrouwen slikken. Voor dit onderzoek werden 350 mannen geïnjecteerd met een combinatie van verschillende hormonen.

Bijwerkingen

De hormonen die bij de mannen werden ingespoten, zorgden ervoor dat hun voorplantingssysteem werd "uitgeschakeld". Het onderzoek moest echter vroegtijdig gestaakt worden omdat het hormoon negatieve bijwerkingen veroorzaakte onder een aantal van de deelnemers. Zo werden onder andere depressie, acne en een verhoogd libido geconstateerd. Twintig mannen stopten voortijdig met het onderzoek en uiteindelijk werd de hele studie eerder dan gepland afgebroken.

Betrouwbaarder dan condooms

Tijdens het onderzoek kregen mannen injecties met twee hormonen toegediend: progesteron en testosteron. Na een beginperiode, waarin zowel de deelnemende mannen als hun partners anticonceptie gebruikten, werd overgegaan op alleen de prikpil voor mannen.

Gedurende ongeveer een jaar kregen zij eens in de twee maanden een injectie toegediend. Vier partners van de deelnemende mannen raakten zwanger. Dat staat ongeveer gelijk aan het niveau van betrouwbaarheid van de anticonceptiepil voor vrouwen en is zelfs significant betrouwbaarder dan het condoom dat "maar" voor %82 betrouwbaar is.

Driekwart mannen zeer positief

Ondanks de bijwerkingen gaf driekwart van de mannen na het onderzoek aan door te willen gaan met de anticonceptie. Volgens de onderzoekers kunnen de bijwerkingen mogelijk worden verminderd door de dosis hormonen te veranderen of de manier waarop ze worden toegediend. "De resultaten geven ons het vertrouwen dat dit mogelijk moet zijn." De komende tijd zal in het teken staan van verder ontwikkelen.

Zou jouw vriend of man aan de prikpil gaan voor jou?

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • W-piek

  Ik ben zwanger van de derde. Hierna proberen we met condooms en voor het zingen de kerk uit (in combinatie met rekenen). Ben ik de enige die niks wil gebruiken? Mijn man staat er gelukkig achter.

 • lispeltuut

  Mijn man zou dit niet doen omdat er betere alternatieven zijn. Ik vind dit erg veel hormonen. Ik heb nu hormoonspiraal wat veel minder hormonen bevat.

 • Mammalovesyou

  Ik denk niet dat mijn vriend hiervoor zou kiezen ;)

  Als ons kindje geboren is wil ik me graag laten steriliseren omdat we dan 3 kids hebben

  En voor ons gevoel compleet zijn :)

  Ook heb ik geen zin meer om dagelijks de pil te moeten slikken.

  Mocht een sterilisatie er om wat voor reden er niet in zitten dan wil graag aan de prikpil

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50