Hoe zorg je dat een vliegreis met je baby relaxt verloopt?

Hoe zorg je dat een vliegreis met je baby relaxt verloopt?
 • in Baby
 • 1
 • 6019
 • 06/08/2021

Een van de grootste stressfactoren als ouders met baby’s of kleine kinderen een vliegreis gaan maken, is dat ze het op een huilen zetten. George Clooney bedacht een trucje en deelde aan alle vliegtuigpassagiers koptelefoons uit zodat ze geen last hadden van eventueel gehuil van zijn tweeling. Maar wat kun je nog meer doen?

Mijn oudste was twee maanden toen we met hem een vliegreis gingen maken. Héél spannend, want wat als ‘ie afging en je met verwijtende blikken van andere passagiers moest dealen?

Lees ook:
Bijzonder: vreemde vrouw in het vliegtuig blijkt reddende engel

De vliegreis

Gelukkig was er geen vertraging en was het precies het moment om te gaan voeden. Dus tijdens het opstijgen kon de druk op zijn oortjes weg worden geslikt omdat ‘ie werd gevoed. Daarna viel 'ie als een blok in slaap. Bij het dalen was het ook weer tijd om te eten, dus geen probleem met zijn oortjes. En kijk: zijn eerste vlucht ging van het leien dakje, gelukkig.

Ook bij mijn tweede maakten we een vliegreis. Ze was toen net 4 maanden. En gelukkig was het ook toen weer voedertijd en bij de landing ook. Dus ook dat ging helemaal top.

Tips

Maar ik geef toe: ik was bloednerveus toen ik dat vliegtuig in ging, want stel je voor. Ik vond het zelf ook wel storend als ik dichtbij een baby zat in het vliegtuig, maar leefde ook wel mee met ouders die hun kleine niet stil konden krijgen.

Wat kun je doen om een vlucht zo relaxt mogelijk te laten verlopen?

 • Zorg dat je een borst, flesje voeding of flesje water bij de hand hebt. Baby’s kunnen nogal hinder vinden door de druk bij stijgen en dalen. Door te drinken wordt de druk verminderd.
 • Zorg dat je alle noodzakelijke dingen bij de hand hebt: luiers, doekjes, extra kleding.
 • Bij lange vluchten bij grote vliegtuigmaatschappijen kun je een bassinet regelen. Dat is een klein bedje dat je voor je uit de muur kunt klappen. Probeer zo’n plek te regelen bij het boeken van je ticket of zorg dat je er heel vroeg bij bent bij het inchecken.
 • Zorg dat je de favoriete knuffel of iets te spelen mee. Iets nieuws meenemen zorgt ook voor extra afleiding.

Laat je angst om een last te zijn voor andere passagiers je in ieder geval niet weerhouden om een vliegreis te boeken. Wees goed voorbereid en misschien valt het allemaal reuze mee!

Hoe verliep de eerste vliegreis met jouw baby?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


 • Shrimp

  Ik ga over een paar maanden met een dreumes, peuter , kleuter eentje van 7 en eentje van 9馃憤. Ik zie wel. Heb de vorige keer alleen met baby gevlogen en behalve met opstijgen en landen zat ze in de draag doek , dat ging super

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50