Bijzonder: Vreemde vrouw in het vliegtuig blijkt reddende engel

Bijzonder: Vreemde vrouw in het vliegtuig blijkt reddende engel

Reizen met een baby is nogal wat. Weken voordat ik voor het eerst met mijn zoon van nét één jaar het vliegtuig in zou gaan, lag ik al wakker van de aanstaande reis. Zou hij het hele vliegtuig bij elkaar schreeuwen? Zou hij door het vliegtuig willen rennen? Zouden andere passagiers boos worden? Zouden ze tegen ons gaan schreeuwen? Zouden de stewardessen ons met een parachute het vliegtuig uit schoppen?

Uiteindelijk gebeurde niets van dat alles. Mijn knul was de liefste en heeft de hele reis lekker liggen tukken. Voor niets druk gemaakt, dus!

Dat deed jonge moeder Rebekka ook, toen ze met haar vier maanden oude dochter Rylee het vliegtuig in ging. Ook die reis verliep beter dan verwacht, maar dat kwam niet doordat Rylee zo had liggen slapen, maar door een fantastische medepassagier.

Toen Rebekka namelijk zag dat ze naast een ouder echtpaar zou zitten, vroeg ze of er niet ergens anders in het vliegtuig een plekje was met een lege stoel ernaast. Ze wist op dat moment niet dat haar keuze voor een andere stoel een geweldige keuze zou zijn. Ze kwam namelijk naast Nyfesha Miller te zitten.

Reddende engel
Tijdens de vlucht begon Rylee te huilen en in plaats van verwijtend zuchten en met haar ogen rollen, deed Nyfesha iets heel anders: ze nam baby Rylee over van haar moeder en troostte haar tot ze sliep. Vervolgens heeft ze de hele verdere reis - met toestemming natuurlijk! - op de schoot van Nyfesha geslapen.

Nu begrijpen we dat niet iedere medepassagier zo’n babyfluisteraar is, maar het zou al ontzettend helpen als andere passagiers hun irritatie over een huilende baby iets beter zouden kunnen verbergen. Er is voor een ouder namelijk niets verschrikkelijker dan je vakantie beginnen met een schuimbekkende baby op elf kilometer hoogte.

Heb jij wel eens gereisd met een baby? Hoe ging dat?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden