Hoe stop je met het geven van borstvoeding?

Hoe stop je met het geven van borstvoeding?
  • in Voeding
  • 1
  • 1250
  • 07/12/2022

Stoppen met het geven van borstvoeding is voor iedereen iets persoonlijks. Bij de een gaat het misschien om een medische reden, een ander voelt aan dat de tijd rijp is. Maar hoe pak je het stoppen met het geven van borstvoeding aan?

Deskundigen raden om het stoppen met geven van borstvoeding het liefst langzaamaan te doen.

Lactatiedeskundige

Wil je het graag onder begeleiding doen? Een lactatiedeskundige kan je helpen een persoonlijk schema te maken om te stoppen met het geven van borstvoeding.

Langzaamaan

Zoals gezegd: neem de tijd. Bouw het langzaam af. Dat voorkomt niet alleen fysieke ongemakken zoals een borstontsteking, maar ook emotioneel is het fijn om langzaamaan afscheid te nemen van deze intieme periode met je kind.

Emotionele achtbaan

Houd er rekening mee dat je hormonen alle kanten op kunnen schieten als je lichaam stopt met het aanmaken van moedermelk. Ook al ben je in je hoofd eraan toe te stoppen met het geven van borstvoeding, er kunnen volgens deskundigen allerlei emoties loskomen die je misschien niet had verwacht.

Ondervind je problemen bij het stoppen met borstvoeding? Neem dan altijd contact op met een lactatiedeskundige of je verloskundige voor advies.

Hoe heb jij het aangepakt toen je ging stoppen met het geven van borstvoeding?

Lees ook:

Gelezen op het forum: bijten tijdens geven van borstvoeding
12 dingen die áltijd gebeuren tijdens de borstvoeding

Bronnen: Today.com, Lalecheleague.nl

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Charliecharlie

    Twee keer tot een natuurlijk eind (dochter nog niet helemaal 100% maar ik zou denk ik nu zonder enige klachten volledig kunnen stoppen). Bevalt me prima. Ik snap dat het niet voor iedereen een optie is maar wat mij betreft ideaal :)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50