Gelezen op het forum: bijten tijdens geven borstvoeding

Gelezen op het forum: bijten tijdens geven borstvoeding
  • in Voeding
  • 0
  • 1222
  • 20/11/2022

Ben je rustig je baby borstvoeding aan het geven, bijt hij ineens in je tepel! 'Hoe zorg je ervoor zorgen dat je baby hiermee stopt?' wordt op het BabyBytes-forum gevraagd.

L. geeft negen maanden borstvoeding aan haar kindje, maar inmiddels zijn de eerste tandjes tevoorschijn gekomen. En die worden gebruikt: hij bijt tijdens de voeding. Haar vraag is: heeft iemand tips om het bijten te stoppen?

Tips van forum-bezoekers

De BabyBytes-forumbezoekers hebben zeker tips. We lichten er een paar uit:

N: 'Ik heb een keer "auw" geroepen, op aanraden van mijn moeder. Daarna heeft hij nooit meer bij me willen drinken. Na drie dagen maar overgestapt op flesvoeding. Hij draaide zijn hoofd om zodra mijn shirt omhoog ging... Hij bleek een gevoelig mannetje dat niks vergat...'

A: 'Ik hield gelijk op met borstvoeding geven en sprak ook uit "Als je gaat bijten gaan we niet drinken" en "Au!" roepen. Vooral niet meelachen. Ik zei het op redelijk strenge wijze (niet boos maar echt serieus). Dat vonden ze nooit leuk. Na ongeveer drie keer, wisten ze wel dat er niet gedronken mag worden bij mama als er wordt gebeten.'

M: 'M’n oudste drukte ik met z’n gezicht in m’n borst waardoor hij losliet om lucht te happen.'

Meer tips zijn te lezen op het BabyBytes-forum.

Heb jij nog tips om het bijten tijdens het geven van borstvoeding te stoppen?

Lees ook:

Borstvoeding geven tot acht jaar? Sofie doet het!
12 dingen die altijd gebeuren tijdens de borstvoeding

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50