12 dingen die áltijd gebeuren tijdens de borstvoeding

12 dingen die áltijd gebeuren tijdens de borstvoeding

De één beleeft borstvoeding weer heel anders dan de ander. Bij de een gaat het makkelijk en bij de ander gaat het met ups en downs. Eén ding is zeker: de volgende dingen gebeuren altijd tijdens de reis vol mysterieuze melkvlekken en tepelkloven.

 1. De pakjesbezorger, een verkoper of Jehova's getuige drukt altijd op de deurbel zodra je baby net aangelegd is en de melk eruit spuit.
 2. Je peuter heeft altijd iets nodig, breekt een been of huilt over iets onzinnigs op het moment dat je net je baby aan het voeden bent, ondanks dat je probeert alles zo perfect mogelijk te timen.
 3. Je baby zal zijn luiers precies tien seconden na het eten gaan vullen en weer enorme honger hebben.
 4. Je zult in slaap vallen tijdens het voeden en beseffen dat hij nog aangelegd is en er een uur voorbij is en je het hele proces weer van voor af aan kunt beginnen.
 5. Je zult de drang krijgen om iets naar je man te willen smijten als de baby begint te huilen en hij hem als een voetbal omhoog houdt en zegt dat-ie honger heeft, ook al heb je ‘m vijf minuten geleden nog gevoed.
 6. Als je baby wakker wordt in het holst van de nacht met een poepluier en je z’n luier verwisselt, hem schoonmaakt, een schone luier geeft, voedt, zachtjes teruglegt en weer naar je bed wilt sneaken, en je ineens hoort dat hij z’n luier weer onderschijt, zul je twijfelen om hem gewoon te laten liggen en te doen alsof je het niet gehoord hebt of te doen alsof het de wind buiten was.
 7. Je zult elke fast food-maaltijd, avondeetsessie voor de tv en ingeblikte voedselhap van je moeder heel helder herinneren zodra ze hardop vraagt of je baby wel genoeg eten binnenkrijgt via je borst.
 8. Je zult het gevoel hebben dat je borsten tikkende tijdbommen zijn wanneer je langer dan twee uur van huis bent zonder je kolfgevaarte.
 9. Je zult niet altijd melk lekken, maar áls het gebeurt is dit altijd wanneer je een presentatie houdt op je werk, tijdens een feestje of wanneer je praat met iemand zonder te beseffen dat diegene zo ongemakkelijk kijkt omdat ze niet weet hoe ze je moet vertellen dat je een melkvlek op je shirt hebt.
 10. Op het moment dat je je lakens verschoond hebt op bed, word je de volgende ochtend wakker in een plas melk.
 11. Je zult zo gewend zijn aan het betasten van je eigen borsten om te voelen in welke borst meer melk zit, dat je niet beseft dat je dit in het openbaar doet en mensen raar naar je zitten te kijken.
 12. Je zult enigszins opgelucht zijn als je stopt met borstvoeding totdat je je oude beha aandoet en je ziet dat je van Victoria’s Secret-boobs naar Verschrompelde Theezakjes bent gegaan.

Reageer op dit artikel

reacties (21) Stuur een bedankje


 • Floortjetd

  Wha ha ha zo herkenbaar!! gelukkig nog geen boobflash gehad maar dat doorlekken en luier verschonen zo herkenbaar.

  DL eindelijk bijna in slaap aan de borst komt manlief druk pratend binnen...... zucht.....

 • Moedervanmooieknullen

  Lang leven de fles. Alhoewel het intiem zal zijn BV kun je dat bij de fles ook nabootsen. Hier geen productie helaas.

 • Mama-van-meisje

  De deur open doen en vergeten zijn dat je 2 borsten uit je bh had gehaald. Je hebt er dus maar 1 terug gestopt. Uiteraard realiseer je je dit pas als je ziet dat de bezorger je niet aan durft te kijken.

 • Vanessie1983

  Sorry ik moest heel hard lachen!! Geweldig maar o zo genant...

 • dolgraagmama

  Vooral dat lekken tijdens voeden, dan dronk hij uit de ene borst en was de pad op de andere borst in no time doorweekt en stroomde alles onder. Ik zat dus steevast met baby aan de ene borst en mn vinger op de andere tepel (dat hielp, ik weet niet waarom, mn tepel kreeg dan blijkbaar signaal van 'nu even niet'). En als hij per ongeluk even losliet dan kreeg hij een douche.

  Even voelen in het openbaar ging ook gedachtenloos ja.

  En als hij opeens wat langer doorsliep, of toen ik weer werkte mijn afspraak wat uitliep zodat ik later pas kon kolven, dan stonden mn borsten op knappen en voelde ik me alsof ik zware koorts had.

  Heerlijke tijd was het, die borstvoeding

  5. Vooral als de kleine net lag te slapen en manlief de deur te hard dichtdeed of broek met riem op het kastje legde of hoe dan ook teveel geluid maakte en de kleine weer wakker werd.

 • keizerswensje

  1, 2 en 11! zooo herkenbaar.

  nr 2 bijna altijd dezelfde situatie: "E moet je nog eens op het potje?" NEEEEE, IK MOET NIET (nog even aandringen maar ze wil echt niet).... 30seconden later (als de baby net aanligt) MAMAAAAAH, IK MOET KAKA DOEN!! (zucht...)

 • keizerswensje

  1, 2 en 11! zooo herkenbaar.

  nr 2 bijna altijd dezelfde situatie: "E moet je nog eens op het potje?" NEEEEE, IK MOET NIET (nog even aandringen maar ze wil echt niet).... 30seconden later (als de baby net aanligt) MAMAAAAAH, IK MOET KAKA DOEN!! (zucht...)

 • my-all

  Mijn baby is bijna 6 weken oud en ik herken al wel een aantal punten. Voelen welke borst het volste is en in slaap vallen tijdens het voeden. Vervolgens wakker worden en beseffen dat ik mijn bh niet aan heb aangedaan en dus het het hoeslaken weer kan vervangen door het lekken. Punt 5 herken ik ook, de neiging (frustratie) maar ik heb hem nog nooit in zijn vieze luier laten liggen.

 • Ria1

  Haha net aan het voeden terwijl ik dit lees en ik moet me inhouden niet te hard te lachen of ze schrikt, laat los en krijgt een melkdouche. Ik kan me goed herkennen in het artikel

 • rlyblue

  Op 3 en 7 na allemaal gehad (zij het in een iets aangepaste versie)

 • Barbamammie79

  Of je peuter, net zindelijk, zegt: Mama ik moet poepje doen!

 • W-piek

  12. heel herkenbaar! En nergens een bh te vinden die het nog een beetje de uitstraling van een borst weet te geven.

 • mom~L~T~

  Toch een aantal herkenbare punten, nr 4 afgelopen week 2x voorgehad

 • nog-even!

  Ik herken eigenlijk bijna niks van bovenstaande... En dat terwijl ik toch elke keer zeker een jaar voed.....

 • Jana001

  heb 4 kinderen bv gegeven en herken ook bijna niets... 😉

 • mama van A-M-Z-R

  Ik heb toch ook al in totaal 3,5 jaar bv gegeven en herken er weinig van.

  Alleen dat voeden, poepen en weer moeten voeden overkwam me heel vaak bij mn zoon. Vaak al tijdens het voeden, lekker warm weer, droeg hij alleen rompers en zat ik er steeds zelf ook onder. Tot ik doeken over me ging leggen ter preventie haha.

  Ik was steeds minimaal een uur bezig zo met voeden, heel vermoeiend. Maar hij dronk ook erg veel en kwam er super goed van aan. Dat maakte alles goed ;)

 • s1988

  oja 11 hahaahaha ik zie mijn brosten niet meer als borsten en iets wat je altijd moet bedekken ik ben er heel makkelijk in geworden en ga dan ook in het openbaar voelen of voor de raam voelen welke borst ik ookal weer moest pakken

 • happy-mommy

  nr 12 komt niet door borstvoeding geven ook als je flesvoeding zou geven kan je theezakjes helaas krijgen,je borsten worden veel groter tijdens de zwangerschap en nadien nog eens door stuwing zodra de melk verdwijnt kan dit ook gebeuren zonder ooit de borst te hebben gegeven

 • Shrimp

  Behalve 6 is geloof ik alles wel aan de orde hier. Ik ga echt niet doen alsof poep een scheet was. Sommige van die kak is net zoutzuur...Ik knijp idd om te voelen welke het volst zit haha. Door hyperlactatie heb ik zolang ik geef (12mnd) last van die plasen melk en lekvlekken...al doe ik nog zo mn best met zoogcompressen....en die theezakjes...helaas waar ook al weet ik dat van zwanger zijn komt, het is wel dat je na de BV erachter komt hoe erg ze zijn ingevallen

 • lieveronbeken

  Ligt zeker ook aan de borstvoeding.

 • Sharon

  Nr 12 doet denken dat het aan de bv ligt...dit is NIET zo

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50