12 dingen die áltijd gebeuren tijdens de borstvoeding

12 dingen die áltijd gebeuren tijdens de borstvoeding

De één beleeft borstvoeding weer heel anders dan de ander. Bij de een gaat het makkelijk en bij de ander gaat het met ups en downs. Eén ding is zeker: de volgende dingen gebeuren altijd tijdens de reis vol mysterieuze melkvlekken en tepelkloven.

 1. De pakjesbezorger, een verkoper of Jehova's getuige drukt altijd op de deurbel zodra je baby net aangelegd is en de melk eruit spuit.
 2. Je peuter heeft altijd iets nodig, breekt een been of huilt over iets onzinnigs op het moment dat je net je baby aan het voeden bent, ondanks dat je probeert alles zo perfect mogelijk te timen.
 3. Je baby zal zijn luiers precies tien seconden na het eten gaan vullen en weer enorme honger hebben.
 4. Je zult in slaap vallen tijdens het voeden en beseffen dat hij nog aangelegd is en er een uur voorbij is en je het hele proces weer van voor af aan kunt beginnen.
 5. Je zult de drang krijgen om iets naar je man te willen smijten als de baby begint te huilen en hij hem als een voetbal omhoog houdt en zegt dat-ie honger heeft, ook al heb je ‘m vijf minuten geleden nog gevoed.
 6. Als je baby wakker wordt in het holst van de nacht met een poepluier en je z’n luier verwisselt, hem schoonmaakt, een schone luier geeft, voedt, zachtjes teruglegt en weer naar je bed wilt sneaken, en je ineens hoort dat hij z’n luier weer onderschijt, zul je twijfelen om hem gewoon te laten liggen en te doen alsof je het niet gehoord hebt of te doen alsof het de wind buiten was.
 7. Je zult elke fast food-maaltijd, avondeetsessie voor de tv en ingeblikte voedselhap van je moeder heel helder herinneren zodra ze hardop vraagt of je baby wel genoeg eten binnenkrijgt via je borst.
 8. Je zult het gevoel hebben dat je borsten tikkende tijdbommen zijn wanneer je langer dan twee uur van huis bent zonder je kolfgevaarte.
 9. Je zult niet altijd melk lekken, maar áls het gebeurt is dit altijd wanneer je een presentatie houdt op je werk, tijdens een feestje of wanneer je praat met iemand zonder te beseffen dat diegene zo ongemakkelijk kijkt omdat ze niet weet hoe ze je moet vertellen dat je een melkvlek op je shirt hebt.
 10. Op het moment dat je je lakens verschoond hebt op bed, word je de volgende ochtend wakker in een plas melk.
 11. Je zult zo gewend zijn aan het betasten van je eigen borsten om te voelen in welke borst meer melk zit, dat je niet beseft dat je dit in het openbaar doet en mensen raar naar je zitten te kijken.
 12. Je zult enigszins opgelucht zijn als je stopt met borstvoeding totdat je je oude beha aandoet en je ziet dat je van Victoria’s Secret-boobs naar Verschrompelde Theezakjes bent gegaan.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Ukkepukjes

  🤨 nou nee hoor, dit is niet hoe het bij was in elk geval.

 • Mamavan5schatjes

  Kan me er totaal niet in vinden....

 • mamivan4

  12. Ik moest enorm lachen😂😂😂

 • Lynn.x3

  Wat een onzin...🙄

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50