Hoe maak je van de babykamer een kinderkamer?

Hoe maak je van de babykamer een kinderkamer?

Kinderen groeien als kool, dat weet iedere ouder. Bij deze verandering horen ook weer nieuwe dingen! Hun babykamer bijvoorbeeld, dat kan heel leuk zijn om te veranderen! 

Maak een moodboard 

Door een moodboard te maken krijg je als ouder een beetje inzicht in wat je nou wel en niet kan veranderen. Kies een leuk kleurenpallet dat past bij je kind en let erop dat het een kleur is die 'mee kan groeien'. Wat wordt daarmee bedoeld? Houd de kleur neutraal, zodat je je in de details en accessoires kan uitleven! 

Inventariseren maar!

Door een inventarisatie te maken, hou je overzicht in wat je weg kan gooien, kan verkopen, of eventueel kan houden. Ga eens goed na of je kind te groot is geworden voor zijn ledikant. Zo ja, dan is het tijd voor een peuterbed of een eenpersoonsbed. De commode zou je kunnen gebruiken als opbergruimte voor het speelgoed. Opbergruimte is sowieso geen overbodige luxe voor kinderen! 

Accessoires 

Door leuke, kleurrijke accessoires toe te voegen, krijgt de kamer een speels en kleurrijk gevoel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rond vloerkleed? Kinderen spelen graag op de grond en een vloerkleed zorg voor zachtheid, sfeer en verbinding van de meubels die erop staan. Door een ronde te kiezen, worden de lijnen in de kamer van je kind wat doorbroken en blijft de jeugdigheid aanwezig. 

Inspiratie

 

Ga voor meer inspiratie naar onze Pinterest! 

Heb jij nog tips voor het veranderen van een babykamer? 

Lees ook

De 10 fases van het inrichten van de babykamer
Super handige opberg-ideeën voor de kinderkamer

Bron: AD

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50