Super handige opberg-ideeën voor de kinderkamer

Super handige opberg-ideeën voor de kinderkamer

De kinderkamer inrichten is één van de leukste dingen die je tijdens je zwangerschap (en daarna!) kan doen. Hele avonden heb ik Pinterestend doorgebracht, op zoek naar leuke decoratie-ideetjes. Tussendoor kwam ik ook een hoop tips tegen om de babykamer, en later de kinderkamer, zo logisch mogelijk in te richten.

Daar had ik helemaal nog niet zo over nagedacht, maar het is natuurlijk wel erg handig dat je - als de baby er eenmaal is - niet steeds mis grijpt. Daarom heb ik vandaag een aantal van deze opruim-tips voor jullie op een rijtje gezet. Sommigen zijn super handig voor de babykamer, sommigen vooral als je kindje wat ouder is. 

Karretje

Dit karretje van IKEA staat bij ons in de keuken met flessen olie, uien en knoflook. Maar hij is dus ook heel handig in de babykamer om luiers en andere benodigdheden in te leggen!

Speelgoed

Heeft jouw kind ook zoveel speelgoed gekregen dat je soms niet meer weet wat je ermee moet? Heel simpel: hang wat tassen aan de deur en ruim alles netjes op. Doordat alles aan de deur hangt, neemt het weinig ruimte in. Erg geschikt dus voor kinderen met een klein kamertje. 

Ook leuk: koop een aantal manden in verschillende groottes en ruim het speelgoed daar in. Vraagt iets meer ruimte, maar het staat wel erg leuk!

De kruidenkastjes van IKEA kunnen ook héél goed dienst doen als boekenrekjes in de kinderkamer. Niet alleen is alles op deze manier mooi opgeruimd, het staat ook heel erg leuk om de boeken op deze manier goed in het zicht te hebben!

Kleertjes

Iedere moeder weet hoe snel kinderen in het eerste jaar groeien. Tijdens je zwangerschap wordt je overladen met schattige kleertjes voor je uk en er komt waarschijnlijk een moment waarop je - door alle verschillende maten - het overzicht kwijtraakt van wat je kindje wanneer ongeveer aan zou kunnen. In dat geval is het handig om in de kledingkast van de baby vast dit soort dividers te hangen, die aangeven wanneer je wat aan kan trekken. 

Heb je teveel om met de dividers in de kast te hangen? Zorg dan dat je een aantal plastic bakken aanschaft om alle kleertjes in op te bergen. Ik heb tijdens mijn zwangerschappen alles gewassen, gestreken en vervolgens keurig opgevouwen opgeborgen in bakken met dezelfde maten. Elke keer als mijn kinderen een kledingmaat waren gegroeid, mocht ik weer een nieuwe bak uitpakken.

Zo'n kleed met zakjes er aan staat niet alleen leuk, maar is ook erg praktisch. Zo heb je boven de commode alles binnen handbereik. 

Hebben jullie nog handige opruim-tips voor de baby- en kinderkamer?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50