Hoe geef je je (tegenstribbelende) kind het beste zijn medicijn?

Hoe geef je je (tegenstribbelende) kind het beste zijn medicijn?

Een oorontsteking of een griepje, ieder kind wordt weleens ziek. Om de (pijn)klachten te verminderen, kunnen medicijnen helpen. Maar als je een tegenstribbelend kindje hebt, dat voor geen goud een pil of drankje in wil nemen, hoe geef je dan zijn medicijn? Wij hebben tips van het forum gehaald om dat voor elkaar te krijgen.

Maak er een wedstrijd van

Sommige kinderen willen altijd het tegendeel bewijzen. Als je een wedstrijd maakt van medicijnen willen ze het juist innemen. Moeten ze bijvoorbeeld twee pillen of 40 ml van een siroop? Doe het in delen. Zeg bijvoorbeeld: “Ik  denk echt niet dat jij vier slokjes hiervan kan nemen, jij wel?”

Mengen in lekker eten

Een old-school trucje, maar deze werkt ook heel goed. Is het een siroop of een pil dat moet worden doorgeslikt? Meng het met vla, hun favoriete drankje etc. Gaat het om een kauwtablet? Doe het in hun favoriete snack of eten dat  een overheersende smaak heeft. 

Uitleggen

Als het kindje al wat ouder is, kun je ook proberen om uit te leggen waarom het zo belangrijk is om zijn medicijnen in te nemen. Vertel dat medicijnen belangrijk zijn en leg duidelijk uit wat het effect is van het innemen van die bittere pil of vieze drankje.

Stickervel

Maak een stickervel. Het leuke is om dit samen te maken. Zet er net zoveel vakjes op als de hoeveelheid medicatie die moeten worden ingenomen. Iedere keer wanneer je kind het medicijn goed heeft ingenomen, mag hij een sticker plakken. Aan het einde is het leuk om een kleine beloning te geven. Zo maak je het leuk om de hele kuur af te maken!

Omkopen

Dit  is ook een old-school truc, maar het werkt over het algemeen wel. Hoewel dit vaak niet optimaal is, is een medicijn geven nodig en kunnen de ‘regels’ even aan de kant worden gezet. Wanneer ze het medicijn moeten innemen, beloof dat ze iets lekkers mogen eten een film mogen kijken of dat ze iets leuks krijgen.

Spuitje

Als het om een drankje gaat, is een spuitje een manier om het te geven aan je kind. Dit is een ‘grappige’ optie voor je klein. Hierdoor wordt vervelend iets omgetoverd naar iets wat tolereer baar of zelfs leuk is.

Wat is jouw gouden truc om toch het medicijn te geven?

Lees ook: 

Moeite om je kind medicijnen in te laten nemen? Niet meer met deze lifehack!
Handig: moeder heeft gouden tip om baby medicijnen te geven

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50