Handig: moeder heeft gouden tip om baby medicijnen te geven

Handig: moeder heeft gouden tip om baby medicijnen te geven

Het is altijd lastig om een baby of een klein kind medicijnen te geven. Negen van de tien keer spugen ze het uit, omdat het vies is of raar is, omdat je het met een spuit in hun mond probeert te krijgen. Deze moeder heeft de ultieme tip, die al meer dan 120.000 keer gedeeld is op Facebook.

Ik vind het sowieso vervelend om mijn kinderen medicijnen te geven, vooral toen ze nog erg jong waren was het een crime om ervoor te zorgen dat ze het binnenkregen. Soms liet ik het dan maar, maar ja, soms moes het toch echt ingenomen worden. Had ik maar geweten van deze gouden tip van mama Helena.

Lees ook:
Tips om verkoudheid zo veel mogelijk te voorkomen

Truc

Zij moest haar 8 weken oude zoontje, Alfie, een soort paracetamol voor baby's via het mondje toedienen met een spuitje dat bij de medicijnen zat. Maar haar baby dacht daar heel anders over en spuugde het telkens weer uit waardoor ze zelf elke keer onder zat. Totdat ze zich een truc herinnerde die ze ergens had gezien. Ze deed het medicijn in het spuitje. Vervolgens plaatste ze het spuitje in het tuitje van de flessenspeen en zo nam haar zoontje het medicijn in alsof hij zijn melk aan het drinken was.

 

Heb jij nog een andere gouden tip om je kindje makkelijker medicijnen te geven?

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


 • Mila10

  Wij hebben het geprobeerd vandaag met de nexium maar die is te dik en komt niet door de speen 😓

  Smaak vindt ze niet erg maar het is lastig naar binnen te krijgen zonder dat ze het door het weg willen slikken naar buiten werkt of dat ze zich verslikt omdat het te ver haar keel in gaat..

 • nurfke

  Wij hebben de speen een stukje ingeknipt voor de nexium. Werkte perfect.

 • essie29

  Ja dit ook al eens geprobeerd met het gevolg dat ze de eerste tijd ook geen fles meer durfde te drinken uit angst voor die vieze smaak dus NIET doen dit!

 • mama van A-M-Z-R

  Vraag me echt af of dit werkt... Spugen ze het toch net zo makkelijk uit? De smaak veranderd er niet door.

  Als ik flesvoeding zou geven, zou ik hier toch mee oppassen... Straks drinkt je baby niet meer van die flessenspeen na een vieze medicijnen ervaring

 • Mijnmeisje2016

  Helemaal met je eens!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50