Herkenbaar: 5 kinderen die je op elk kinderfeestje ziet

Herkenbaar: 5 kinderen die je op elk kinderfeestje ziet

Hiep hiep hoera! Je lieve kleine schat is jarig en dat moet gevierd worden! Dus? Kinderfeestje. En dat is naast leuk, ook interessant. Je spot er namelijk verschillende typen kinderen. Deze vijf vind je bijna altijd op verjaardagspartijtjes.

1. Het prinsesje
Terwijl je kind staat te stralen naast zijn nieuwe IKEA-keukentje, staat zijn vriendinnetje Viona ernaast te kirren dat zij een 'veeeel mooiere' heeft. Yes, je hebt zojuist Het Prinsesje op het kinderfeestje van je zoon gespot. Het meisje dat niet onder stoelen of banken steekt dat zij het cadeau waar jij een jaar of vier hebt voor gespaard, al heeft. Dat haar neusje ophaalt bij de schaal met dropsleutels en rustig mededeelt dat ze liever haar kiezen verziekt met de winegumvariant. Dat na een uurtje verveeld rondkijkt, omdat er geen springkussen is geregeld. Denk maar zo: het is maar twee uurtjes. Of nee. Sorry. Dat is nog steeds honderdtwintig minuten te veel.

2. De dierenliefhebber
Zet een Disney-film op en je hoort (vaak) geen kind meer. Dus wat doe je tijdens een verjaarspartij op woensdagmiddag? Precies. Terwijl je dochter en haar invites zich blauw lachen om de streken van Mowgli, is Thijsje nergens te bekennen. Na even zoeken, vind je 'm onder de trap, waar hij de gerbil van je man aan een uitgebreid onderzoek onderwerpt. Poes Kato heeft hij immers al gehad - en keert om die reden de komende drie dagen niet meer terug maar huis. Tja, De Dierenliefhebber mag nu eenmaal niet op het feestje ontbreken. 

3. De druktemaker
Waar iedereen nog relatief rustig over zijn Fimo-klei gebogen zit, is de druktemaker op kinderpartijen... ongeveer overal, behalve op zijn stoel. Denk je 'm eindelijk ergens onder een stoel gespot te hebben, hangt-ie een paar seconden later in de gordijnen. Wil je 'm daar uit plukken, kun je hem, inclusief vijftig chipsresten, vanonder de bankkussens trekken. Als de hele groep de jarige toezingt, brult hij het hardst, en als zijn moeder om zes uur aanbelt, knalt-ie bijna je glas-in-lood aan diggelen om haar te begroeten. Wat te doen? Je bedenken dat je kind godzijdank maar eens per jaar jarig is.4. De suikeraddict
Op de school van je zoon of dochter mogen dan alleen koekjes van in maanlicht geweken havermout getrakteerd worden, maar thuis gelden jouw regels. Daar mag tijdens verjaardagen heus een schaal spekkies op tafel staan, en van een zak chips ben je ook niet vies. Daar denkt de suikeraddict ook zo over. Dit type kind-verjaardagsbezoeker slaat met liefde de poppenkastvoorstelling over om wat extra jelly beans uit een schaal te klauwen, en als je ook maar 'limonade' zégt, werpt hij zich meteen als persoonlijke ranja-inschenk-assistent op, waarbij het eerste glas voor hem is. Je zoekt naar een oplossing? Die hebben we: voor de volgende verjaardag plan je een uitje naar Maarheeze om appels te gaan plukken.

5. Het kind van de gezondheidsfreak
Terwijl suikerverslaafde partygangers niet uit de keuken zijn weg te slaan, blijft de gezondheidsfreak er ver, ver vandaan. Suiker is namelijk de duivel, en dat laat dit kind je weten ook. Die cupcakes waar je ongeveer je oven mee kapotgebrand hebt? "Dat mag ik niet, daar zit suiker in en suiker is heel erg slecht." De frietjes? "Dat is heel erg vet en van vet word je dik." "Wil je een tomaatje dan?", vraag je, terwijl je de rest van de groep als een dolle naar ontbijtkoek ziet happen. Nou, dat mag nog wel. Maar niet te veel, want alles waar 'te' voor staat, is ook niet goed. Dat weet je toch?

Welke type kind heb jij weleens op kinderfeestjes gespot?

Meer grappige, ontroerende of informatieve artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Gerelelateerde artikelen


Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


 • Bicky

  Mijn zoontje helaas (voor hem), is degene die niet te veel snoep krijgt thuis.

  (wel eens wat nicnacjes, fruitreep, ed..)

  Hij is degene die chips gaat vreten alsof zijn leven ervan af hangt.

  Dit hebben we dik een week geleden ondervonden op zijn eigen feestje, toen ik zei 'het is zijn feestje, hij mag ook wat chips en gateau'

  (Wel geen frisdrank/chocolade, ook ik heb mijn grenzen voor hem)

  We hadden een springkasteel laten komen trouwens (feestje in de tuin). Zeg wat je wil, maar 5 kinderen aanwezig met 37weken zwanger zijn zet je gewoon op een springkasteel. Heb je geen last van ;)

 • Mamavandriedametjes

  Vgende keer een artikel over vijf types ouder die de verjaardagen van hun kind vieren? Ik kom de meest fantastische dingen tegen in de fruitbakjes van de kinderen, dan weer een waterpistool aan een zakje chips, dan weer een half opgegeten (want veel te groot) cakeje met foto van de jarige, dan weer zus dan weer zo....

  Mijn dochter wordt zes komende week en trakteert gewoon ijsjes

  En haar feestje vieren we met een speurtocht naar de speeltuin... Nee tuinfeesten compleet met huur springkussen en hapjes van de traiteur zijn niet aan mij besteed... Beetje bescheidenheid bijbrengen kan geen kwaad toch? En ze hebben evenveel plezier

 • Muppets

  de druktemaker

 • Kez

  Gelukkig is het hier gebruikelijk dat de ouders aanwezig zijn op de feestjes, kunnen ze allemaal zelf hun druktemakers tot de orde roepen.

 • Nx4

  ik herken het niet echt eigenlijk , de vriendinnen van mijn dochter kunne heel leuk samen met elkaar over weg en tuurlijk is de 1 wat drukker dan de ander maar over het algemeen heb ik hier geen last van van wat hier boven beschreven word .

 • Shrimp

  De mijne is zelf nr2. Dat is bijna het enige waar hij zich mee bezig is. Waarom ligt die lunchtrommel daar..oh of course..een maden creche..hoe kan het ook anders. Je hebt ook nog het " achter de ellenbogen /liegbeest kind" : ik heb dat niet gedaan!!

 • Soccer-Mom

  Ik krijg alleen maar stuiterballen op de kinderpartijtjes van mijn kinderen

 • My-Two-Pride-and-Joys

  Ik krijg er nu al de rillingen alleen al bij de gedachte dat ik over 2 (!) jaar kinderfeestjes moet gaan organiseren.. echt, maar goed, gelukkig zal m'n moeder helpen dus komt het vast goed.

 • Dirk

  Leuk! Ik mis nog de heimweehuiler, de naast-de-pot-plasser en de vriendinnetjesafpakker

 • Barbamammie79

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50