Herkenbaar: 5 kinderen die je op elk kinderfeestje ziet

Herkenbaar: 5 kinderen die je op elk kinderfeestje ziet
 • in Kinderen
 • 6
 • 7602
 • 11/08/2022

Hiep hiep hoera! Je lieve kleine schat is jarig en dat moet gevierd worden! Dus? Kinderfeestje. En dat is naast leuk, ook interessant. Je spot er namelijk verschillende typen kinderen. Deze vijf vind je bijna altijd op verjaardagspartijtjes.

1. Het prinsesje

Terwijl je kind staat te stralen naast zijn nieuwe IKEA-keukentje, staat zijn vriendinnetje Viona ernaast te kirren dat zij een 'veeeel mooiere' heeft. Yes, je hebt zojuist Het Prinsesje op het kinderfeestje van je zoon gespot. Het meisje dat niet onder stoelen of banken steekt dat zij het cadeau waar jij een jaar of vier hebt voor gespaard, al heeft. Dat haar neusje ophaalt bij de schaal met dropsleutels en rustig mededeelt dat ze liever haar kiezen verziekt met de winegumvariant. Dat na een uurtje verveeld rondkijkt, omdat er geen springkussen is geregeld. Denk maar zo: het is maar twee uurtjes. Of nee. Sorry. Dat is nog steeds honderdtwintig minuten te veel.

Lees ook
Een superleuk kinderfeestje organiseren met klein budget: 10 tips

2. De dierenliefhebber

Zet een Disney-film op en je hoort (vaak) geen kind meer. Dus wat doe je tijdens een verjaarspartij op woensdagmiddag? Precies. Terwijl je dochter en haar invites zich blauw lachen om de streken van Mowgli, is Thijsje nergens te bekennen. Na even zoeken, vind je 'm onder de trap, waar hij de gerbil van je man aan een uitgebreid onderzoek onderwerpt. Poes Kato heeft hij immers al gehad - en keert om die reden de komende drie dagen niet meer terug maar huis. Tja, De Dierenliefhebber mag nu eenmaal niet op het feestje ontbreken. 

3. De druktemaker

Waar iedereen nog relatief rustig over zijn Fimo-klei gebogen zit, is de druktemaker op kinderpartijen... ongeveer overal, behalve op zijn stoel. Denk je 'm eindelijk ergens onder een stoel gespot te hebben, hangt-ie een paar seconden later in de gordijnen. Wil je 'm daar uit plukken, kun je hem, inclusief vijftig chipsresten, vanonder de bankkussens trekken. Als de hele groep de jarige toezingt, brult hij het hardst, en als zijn moeder om zes uur aanbelt, knalt-ie bijna je glas-in-lood aan diggelen om haar te begroeten. Wat te doen? Je bedenken dat je kind godzijdank maar eens per jaar jarig is.4. De suikeraddict

Op de school van je zoon of dochter mogen dan alleen koekjes van in maanlicht geweken havermout getrakteerd worden, maar thuis gelden jouw regels. Daar mag tijdens verjaardagen heus een schaal spekkies op tafel staan, en van een zak chips ben je ook niet vies. Daar denkt de suikeraddict ook zo over. Dit type kind-verjaardagsbezoeker slaat met liefde de poppenkastvoorstelling over om wat extra jelly beans uit een schaal te klauwen, en als je ook maar 'limonade' zégt, werpt hij zich meteen als persoonlijke ranja-inschenk-assistent op, waarbij het eerste glas voor hem is. Je zoekt naar een oplossing? Die hebben we: voor de volgende verjaardag plan je een uitje naar Maarheeze om appels te gaan plukken.

5. Het kind van de gezondheidsfreak

Terwijl suikerverslaafde partygangers niet uit de keuken zijn weg te slaan, blijft de gezondheidsfreak er ver, ver vandaan. Suiker is namelijk de duivel, en dat laat dit kind je weten ook. Die cupcakes waar je ongeveer je oven mee kapotgebrand hebt? "Dat mag ik niet, daar zit suiker in en suiker is heel erg slecht." De frietjes? "Dat is heel erg vet en van vet word je dik." "Wil je een tomaatje dan?", vraag je, terwijl je de rest van de groep als een dolle naar ontbijtkoek ziet happen. Nou, dat mag nog wel. Maar niet te veel, want alles waar 'te' voor staat, is ook niet goed. Dat weet je toch?

Welke type kind heb jij weleens op kinderfeestjes gespot?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • seonsyain

  Nr. 3 herken ik. En dan niet 1 daarvan, maar meerdere. Maar de rest herken ik gelukkig niet.

  Door al die druktemakertjes hebben wij besloten het even niet thuis te houden zolang ze nog redelijk jong zijn. Lang leve de binnenspeeltuin.

 • bienmoos

  Ik mis het kind dat geen slagroom lust

 • eleonoortje

  Inderdaad! Die combineert trouwens goed met mijn oudste; die is gek op slagroom, maar heeft vaak na een paar happen al genoeg van taart ("ik vind het te zoet"). Raar kind XD

 • Anna-76

  Of die geen pannekoeken lust 👀

 • Druif89

  Ik was vroeger dat kind dat geen slagroom lust 🤣

 • Jeetje1

  Hahaha die heb ik hier wel eentje in de aanbieding. En friet vindt hij ook niet echt lekker 🤪. Hij is pas 3, maar dat gaat nog wat worden met kinderfeestjes 😬

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50