Een superleuk kinderfeestje organiseren met klein budget: 10 tips

Een superleuk kinderfeestje organiseren met klein budget: 10 tips

Je doet het natuurlijk graag voor je kind: een fantastisch kinderfeestje organiseren dat hij of zij niet snel zal vergeten. Maar het is voor veel ouders toch een bron van frustratie. 

We horen vaak verhalen van moeders die het gevoel krijgen dat ouders onderling een onuitgesproken wedstrijdje doen over wie het beste kinderfeest kan organiseren. Het helpt natuurlijk als je een ongelimiteerd budget hebt: dan huur je een partyplanner in, wapper je wat met je creditcard en is een feestje zo geregeld.

Met een beperkt budget zal je er echter iets meer over na moeten denken, maar hoeft het ZEKER niet minder leuk te worden. Wij helpen je graag op weg!

Lees ook:
Deze vijf kinderen kom je zéker op elk kinderfeestje tegen

1. Speurtocht

Als je een beetje geluk hebt met droog weer, is het onwijs leuk om een speurtocht te organiseren. Laat je partner in crime even van tevoren lintjes ophangen en opdrachten verstoppen. Onderweg verbergen jullie een kan limonade en wat bekertjes, een picknickmand met broodjes en uiteindelijk natuurlijk een schatkist (versierde schoenendoos) met gouden munten. Deze sla je rond de komende Sinterklaasperiode in grote getale in! Een speurtocht is leuk voor kinderen van 3 tot 10 jaar, als je de opdrachten die ze moeten doen een beetje aanpast aan de leeftijd. Je zit dus altijd wel goed!

2. Knutselen maar!

Heel makkelijk: schaf een wit tafellaken aan en wat textielstiften en laat de kinderen bij binnenkomst losgaan. Vervolgens mogen ze, op het door hunzelf versierde kleed, een aantal cakejes versieren. Ook dit hoeft niet veel te kosten. 

3. Fotoshoot

Heb je een goede camera in huis? Dan is het erg makkelijk om een fotoshoot-feestje te organiseren. Roof je eigen kledingkast leeg voor wat mooie jurken of overhemden, riemen en schoenen. Geef de kinderen beschikking tot wat make-up of schminck en laat ze zichzelf mooi aankleden en opmaken, om uiteindelijk op hun allermooist voor de camera te verschijnen. Misschien verbaast het je, maar ook jongens vinden dit leuk! Voor extra effect knip en plak je wat photobooth-props in elkaar. 

4. Hapjes en drankjes

Laten we eerlijk zijn: kinderen zijn niet zo moeilijk. Ze zitten niet te wachten op fancy fingerfood. Je maakt ze dus dolgelukkig met een grote berg friet en een paar flessen met sausjes die ze zelf mogen kiezen. Snijd er wat stukken komkommer bij en je hebt er geen omkijken meer naar. Een iets gezondere optie is zelf frietjes te bakken van zoete aardappels die je - besprenkeld met olijfolie - in de oven knapperig laat worden. Of je bakt een berg (volkoren)pannenkoeken, net zo makkelijk en net zo lekker!

Cakejes met slagroom en hagelslag zijn áltijd een succes, dus een fancy fondant-taart hoeft echt niet per se!

Wat drankjes betreft vinden kinderen het erg leuk als je een drankdispenser neerzet met wat water en vers fruit erin. Doe er voor het effect een druppeltje voedingskleurstof in, om het extra speciaal te maken. 

5. Thuisbioscoop

Met een groepje kinderen naar de bioscoop is een prijzige aangelegenheid, dus waarom organiseer je het niet gewoon thuis? Laat de jarige een film uitkiezen, hang wat lakens voor de ramen om het extra donker te maken en gooi wat matrassen, kussens en/of zitzakken op de grond om het extra comfortabel te maken. Je gooit wat popcorn in de magnetron en het feest is compleet!

6. Spelletjesdag

Is het slecht weer? Dan organiseer je thuis wat spelletjes. Kinderen zijn gek op koekhappen en sjoelen (de sjoelbak leen je gewoon van iemand!) of bordspelletjes. Bij goed weer gaan jullie naar een veld in de buurt om lekker uit te razen. De kinderen spelen een estafetterace, doen een balspel of spelen Twister. Uiteindelijk heeft iedereen natuurlijk wel iets gewonnen! 

7. Piratenzoektocht

Gooi een fles met een schatkaart en een brief van een piraat in een vijver in de buurt. Met de kinderen loop je hier 'toevallig' langs om hem uit het water te halen. De meeste kinderen vinden dit meteen al ontzettend spannend en zijn enthousiast om mee te doen. Samen volg je de schatkaart om uiteindelijk te gaan schatgraven in de tuin of op een andere plek. De versierde doos vul je met chocolade-munten in goud papier verpakt en met stenen die je goud verft met een goud-spray. 

8. Apekooien

Bij veel gemeentes is het mogelijk om gymzalen te huren. Je zou eventueel ook kunnen informeren bij de school waar je kind naartoe gaat. Vaak kan dat al voor een paar tientjes. Zet een mooi apekooi-parcours uit of bedenk wat spelletjes die binnen gedaan kunnen worden. Kinderen vinden het heerlijk om fysiek bezig te zijn en na afloop lever je ze lekker uitgeleefd weer af bij hun ouders! Succes gegarandeerd!

9. Traditioneel feestje

We kennen de feestjes allemaal wel van vroeger, en waarom zou dat nu niet nog steeds leuk zijn? Laat kinderen de stoep versieren met stoepkrijt en laat ze vervolgens lekker bellenblazen (vergeet geen foto's te maken van dit feestelijke tafereel). Neem de tijd om cadeautjes uit te pakken en laat de kinderen een ketting maken van dropveters en nibbits of andere snoepwaren waar een gat in zit. Zorg voor een berg kleurplaten en een bordspelletje en iedereen is gelukkig!

10. Dansfeestje

Plak de ramen in de woonkamer af en schuif wat banken en tafels aan de kant. Zorg voor wat hapjes en drankjes op tafel, hang een paar interessante lampen op en zorg voor een playlist met kinderhits uit de speakers. Je kunt ook samen met de kinderen een dansje instuderen die ze aan hun ouders mogen laten zien als ze opgehaald worden. 

Hebben jullie nog fijne tips voor een low budget-kinderfeestje?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden