Handig of niet? Geen aparte jongens- of meisjeskleding meer bij de HEMA

Handig of niet? Geen aparte jongens- of meisjeskleding meer bij de HEMA

Geen paarse truitjes of roze onderbroeken specifiek voor meisjes en geen blauwe broeken alleen voor jongens. Bij de HEMA gaan ze het binnenkort allemaal anders aanpakken met een genderneutrale kledingafdeling voor jongens en meisjes.

Ik denk dat ik binnenkort maar eens flink wat glitteronderbroeken bij de HEMA voor mijn dochter ga inslaan bij de HEMA, want als ik het goed begrijp, gaat deze winkel vanaf eind dit jaar op de genderneutrale tour. Mijn dochter is juist helemaal gek van de onderbroeken met glitterhartjes van deze winkel. Dus hoop dat die niet verdwijnen!

Lees ook:
Moeder geeft maandelijks 460 euro aan kinderkleding uit

Vraag naar genderneutrale kleding

Volgens Nathalie Kruger, een woordvoerster van de winkelketen, tijdens een interview bij het radioprogramma Evers staat op, is er heel veel vraag van ouders én ook kinderen naar kleding die niet speciaal gericht is op meisjes of jongens. “Er was een meisje die aan ons vroeg waarom er alleen maar roze onderbroeken voor meisjes verkrijgbaar zijn. Dat was eigenlijk het begin. Daarna kregen we vaker de vraag waarom alleen die ene blauwe broek voor jongens is. We begonnen ons af te vragen: ‘Waarom zouden wij dat eigenlijk bepalen?’”

Geen aparte afdelingen

En dus gaan binnenkort de labels en verpakkingen waarop staat voor welk geslacht het is bedoeld, de deur uit. Ook is er niet meer een aparte jongens- en meisjesafdeling maar wordt alles bij elkaar geplaatst. Volgens Kruger wordt de indeling meer gebaseerd op de ontworpen collecties en wat bij elkaar past qua kleur.

Ik ben zeer benieuwd naar de genderneutrale aanpak. Vind jij het een goed idee? Of kijk jij sowieso niet naar labels en verpakkingen waarop staat voor welk geslacht het is bedoeld?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (24) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50