Moeder geeft maandelijks 460 euro aan kinderkleding uit

Moeder geeft maandelijks 460 euro aan kinderkleding uit

Er is geen moeder die het niet leuk vindt om zo nu en dan lekker los te gaan in een kinderkledingwinkel. Maar er zijn moeders die het wel heel erg bont maken.

Britse moeder Laura Wright bijvoorbeeld. Ze spendeert maandelijks zo’n 400 pond (=460 euro) aan kleding, schoentjes en andere prullaria voor haar dochtertje Ella, van acht maanden oud.

Lees ook:
Waarom het VEEL duurder is om meisjes op te voeden dan jongens.

Wie denkt dat Laura vast een geldboom in de tuin heeft, heeft het mis. Bovendien hebben zij en haar man ‘gewone’ banen. Zij is hondentrimster, haar man verwarmingsinstallateur. Om Ella’s extreem dure kledingkast goed gevuld te houden, moet Laura op haar eigen spullen besparen. Zelf draagt ze namelijk geen merkkleding, al koopt ze voor haar dochter niets anders.

Complimentjes

Ondanks het hoge prijskaartje, merkt Laura trouwens niets anders aan de designerkleding van Ella. “Kwalitatief gezien vind ik de kleding niet per se beter,” zegt ze. “maar ik houd wel heel erg van de stijl. En bovendien vind ik het leuk om mijn dochter als een echt meisje-meisje op te doffen in al die prachtige kleding. Ik houd ervan als ze complimentjes krijgt.”

Wat haar man van deze hobby vindt? “Hij vindt het leuk dat Ella er altijd verzorgd uitziet. Maar mijn eigen moeder, vindt het onzin dat ik zoveel geld aan mijn dochters kleding uitgeef!” zegt Laura.

Wat geef jij maandelijks ongeveer uit aan kinderkleding?

Bron

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


 • MamaJL

  Aan één kind? Oh my, dat is wel veel ja. Ik heb ook weleens een rekening van 300 eur hoor. Maar dan voor 3 kinderen en zeker niet iedere maand.

 • Herborenmama

  Hoh nooit bij stil gestaan eigelijk wat ik uit geef,mijn zoon krijgt ook heel veel,soms beetje te veel maar ik denk nu niet dat ik maandelijks zoveel geld uit geef zoals haar hoor,tenzij de maanden van kerstmis en sinterklaas dan

 • rlyblue

  Maandelijks? Uhh... Zolang mijn zoontje in dezelfde maat zit en het weer niet al te gek doet koop ik geen nieuwe kleding. Nu zijn we mondjesmaat de volgende maat aan het verzamelen. Volgende week bij vrienden langs wiens zoon uit deze maat is gegroeid voor tweedehands kleding overnemen.

 • Roosje5

  Ik heb geen bepaald budget voor kleding voor de kleine maar ik denk dat ik 150 per maand uitgeef (incl. Rompertjes, pyama's, slaapzakje etc). Designer kleding vind ik wel mooi maar véél te duur! Ze zijn er zo snel weer uit gegroeid! En bij hema en c&a hebben ze ook hartstikke leuke kleding van prima kwaliteit!

 • gewoonmoeders

  Ik vind het ook heerlijk om te shoppen voor mijn kinderen, maar ik zou er echt nooit zoveel geld aan uitgeven. voor dat geld kun je zoveel andere leuke dingen doen.

 • Barbamammie79

  Ja, inderdaad! Stel dat ze het maar 2 maanden uit zou geven, dan houdt ze 10 x 460 euro over!!!!

  Daar zou ik lekker mijn huis mee af lossen, haha!

 • Barbamammie79

  Oh ja, voor mijn jongste van 3 haal ik dit bedrag nog niet eens per jaar....... echt niet.

 • Barbamammie79

  mama, mag ik kleien? Schilderen? Of met m'n handen eten?

  Nee, schatje, jij mag alleen maar zitten en zwaaien, anders worden je kleertjes vies of er komt een kreukje in.

  Zielig dit... dit is het gevoel wat ik oprecht krijg..... onbedoeld natuurlijk, moeder denkt er misschien goed aan te doen, maar ik vind het heel sneu.

  Heel triest dat je met deze waardes je kind grootbrengt... buitenkant wordt flink overgewaardeerd, jammer.

 • nurfke

  Wij vinden het ook wel leuk om nieuwe kleren te kopen, maat dit bedrag doen wij echt wel per seizoen, en als de schoentjes nog mee kunnen dus iets minder :-)

 • MamaJL

  Schoenen zijn wel echt duur vind ik altijd.

 • Shrimp

  Elke maand is er 42 euro per kind gebudgeteerd. Bij de wisseling van seizoen gaat er meer uit en sommige maanden niks.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50