Gelezen op het forum: vanaf welke leeftijd geef je een partijtje?

Gelezen op het forum: vanaf welke leeftijd geef je een partijtje?

Welke leeftijd is nu perfect om het eerste partijtje van je kind te vieren? Deze vraag zagen we op het BabyBytes-forum voorbijkomen. En er waren heel wat tips van lezeressen!

Vanaf wanneer kun je nu het beste het eerste verjaardagsfeestje van je kind vieren? En met hoeveel kinderen kun je dat het beste doen en vooral ook wát kun je doen? Een BabyBytes-forum bezoekster heeft een dochter die binnenkort vijf jaar oud wordt en vraagt zich af of ze een partijtje moet organiseren. Dit zeggen de BabyBytes-lezeressen:

“Vanaf 5 jaar deden we hier een kinderfeestje, we gingen naar monkeytown dus het feestje duurde vrij lang. Zes kindjes mocht hij uitnodigen. Nog even bedenken wat we dit jaar gaan doen.”

“Zeker leuk om te doen, 2.5 uur is voldoende op die leeftijd. Lekker taartje eten, spelletjes, T-shirt kleuren of etui kleuren.”

Lees ook
5 kinderen die je op elk kinderfeestje ziet

“Gewoon uit school meenemen, taartje eten en wat leuke spelletjes of speurtocht doen. Vier of vijf kindjes uitnodigen is genoeg.”

“Ik deed het vanaf 5 jaar. 2,5 uur kan ook lang genoeg zijn, op deze leeftijd. Je kunt ook twee of drie kinderen uitnodigen. Dat maakt het wat overzichtelijker voor je dochter, maar dan heeft ze wél een feestje.”

“Ik begon in de kleuterklas met het kinderfeestje. Aangezien wij altijd buiten de deur het feestje hielden (binnenspeeltuin o.i.d.), nodigden we zes kinderen uit. Dan konden we met twee auto's rijden (incl. onze eigen kinderen). Een middagje is dan inderdaad echt wel voldoende.”

Vanaf welke leeftijd ging jij een verjaardagpartijtje voor je kind organiseren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50