Baby geboren in juli? Dít zijn leuke weetjes!

Baby geboren in juli? Dít zijn leuke weetjes!
  • in Baby
  • 0
  • 1966
  • 12 dagen

Ben je uitgerekend in juli of is jouw baby geboren in deze zomermaand? Wist je dat kinderen die in juli zijn geboren, natuurtalentjes zijn als het gaat om leiderschap? En dat hun geboortesteen de robijn is? Maar we hebben nog veel meer leuke weetjes!

Sterrenbeeld

Kinderen die zijn geboren in juli vallen of onder het sterrenbeeld Kreeft of Leeuw. 

Eigenschappen van juli-baby's

Typische eigenschappen van jouw juli-baby? Om er maar een paar te noemen:  

  • Degenen die onder het sterrenbeeld Kreeft vallen zijn gek op hun familie. Ze zijn heel erg behulpzaam, zelfs als ze een eigen gezin hebben. 
  • Ook zijn ze heel erg vrolijk. En dat heeft allemaal te maken met de hoeveelheid zonnestralen in de zomermaanden. Baby's die zijn geboren in de wintermaanden hebben de neiging om wat meer somber te zijn. 
  • Valt jouw baby onder het sterrenbeeld Leeuw? Dan zijn het geboren leiders. Ze zijn sterk, optimistisch en weten andere te inspireren. 

Geboortesteen

De geboortesteen van baby's die geboren zijn in juli is de robijn. Deze steen staat symbool voor rijkdom, welvaart en passie. 

Linkshandig

Nog een grappig weetje: 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig. En de meeste linkshandigen zijn geboren in de maand juli! 

Bijziend

En nog een ander wetenschappelijk weetje: uit Israëlisch onderzoek blijkt dat kinderen die in juni of juli zijn geboren vaker last hebben van bijziendheid. Oorzaak hiervan is de zon: hoe meer je ogen worden blootgesteld aan de zon des te groter is de kans op bijziendheid. De oplossing is heel eenvoudig: een zonnebril! Dat staat natuurlijk ook heel schattig bij baby's. 

Bekende jarigen in de maand juli

Wie in juli is geboren, bevindt zich in goed gezelschap! Want deze beroemdheden (en we noemen er een paar) zijn ook in juli geboren: oud-voetballer en voormalig PSV-trainer Ruud van Nistelrooij, actrice Liv Tyler, oud-voetballer Patrick Kluivert, zangeres/rapper Missy Elliot, actrice Pamela Anderson, kinderboekenschrijfster Carry Slee, actrice Lindsay Lohan, radio-dj Jeroen Nieuwenhuize, acteur Tom Cruise, zanger Gordon, voetballer Virgil van Dijk, presentatrice Linda de Mol, presentator Tim Hofman, acteur Tom Hanks, presentatrice Marieke Elsinga, presentatrice Eva Jinek, voetbalster Vivianne Miedema, acteur Michiel Huisman, topmodel Romee Strijd, onderneemster Olcay Gulsen, zangeres en actrice Selena Gomez, acteur Daniel Radcliffe, zangeres Jennifer Lopez, acteur Matt LeBlanc, actrice Sandra Bullock, zanger Mick Jagger, cabaretier Guide Weijers en zangeres Kate Bush. 

Is jouw kindje in juli uitgerekend?

Lees ook:

Leuke weetjes over kinderen geboren in juni
Is je kindje geboren in mei? Dít zijn leuke weetjes

Bron: Tinybeans.com
Beeld: AI, Midjourney

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50