Frankrijk wil wet maken om privacy kinderen beter te beschermen

Frankrijk wil wet maken om privacy kinderen beter te beschermen

Ben jij een ouder die heel veel foto's van je kind plaatst op social media? In Frankrijk willen ze daar iets aan doen. Zo is er een wet in de maak die de privacy van kinderen beter beschermt.

Frankrijk vindt dat ouders veel te veel foto's van hun kinderen op social media delen. Daarom hebben leden van het Lagerhuis van de Franse regering een wetsvoorstel gemaakt om de rechten van kinderen op hun eigen foto's te beschermen. Bruno Studer, lid van het Franse parlement heeft het wetsvoorstel ingediend en zegt in een interview: “Er circuleren gemiddeld 1.300 foto's van kinderen op social media voordat ze 13 jaar oud zijn, een leeftijd waarop ze vaak nog niet eens toestemming hebben om een eigen account te hebben.”

Foto's delen op social media onschuldig?

Ouders delen vaak foto's op hun social media om zo hun familie en vrienden op de hoogte te houden van belangrijke momenten in het leven van hun gezin. Maar hoe onschuldig die gedachte ook is; vaak zijn ze er zich niet van bewust dat anderen hun foto van hun kinderen kunnen misbruiken. Onderzoek van Het Nationale Centrum van Vermiste en Misbruikte kinderen laat zien dat 50 procent van de foto's die seksueel misbruikers delen afkomstig zijn van posts die ouders op hun social media hebben geplaatst. 

Of de wet wordt aangenomen is nog de vraag, maar als het wordt aangenomen, zijn wij benieuwd hoe ze dit gaan handhaven. 

Vind jij zo'n wet een goed idee? 

Lees ook: 

Je kind delen op social media. Amy doet het en hoe!
Foto's van je kind delen op social media: ja of nee?

Bron: Tinybeans.com 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Sharon

    Ik zeg prima plan, bescherm de mens maar tegen zichzelf (en de gek die er kwaad mee wil)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50