Je kind delen op social media of niet? Amy doet het, en hoe!

Je kind delen op social media of niet? Amy doet het, en hoe!

Hoe je omgaat met de privacy van je kind in combinatie met social media is tegenwoordig iets om goed over na te denken. Er zijn moeders die letterlijk zelfs foto’s van doorgelekte poepluiers delen en er zijn moeders die hun kind op iedere foto onthoofden. En natuurlijk heb je moeders die er een middenweg op nahouden.

Populair account
Schotse moeder Amy McIndewar (20) is alles behalve in de war (haha, sorry) als het gaat om haar keuze haar dochters - overigens erg schattige - foto’s te delen op social media. Vrij snel na de geboorte van dochtertje Mya in mei vorig jaar, besloot Amy foto’s van haar te delen in verschillende thema- en casualoutfits. En toegegeven: de foto’s zien er bijzonder schattig uit. Dat vinden meer mensen, want Amy heeft met haar Instagram-account inmiddels ruim 120.000 volgers, waaronder verschillende beroemdheden zoals Khloe Kardashian.

Te sexy?
“Ik ben zo trots op haar!”, vertelt Amy stralend aan DailyMail. “Het is leuk om alle reacties op haar foto’s te lezen”, geeft ze verder toe. Daar werkt ze dan ook hard voor: maandelijks spendeert ze omgerekend € 1265,- aan outfits voor de kleine meid. Gelukkig krijgt ze ook veel kleding gratis opgestuurd, nu haar Instagram-account zo’n succes is. “Ik krijg soms ook wel negatieve reacties. Dat ik haar te sexy fotografeer, bijvoorbeeld. Daar ben ik het niet mee eens, ik vind dat ze er schattig en fashionable uitziet, maar tegelijkertijd is te zien dat ze nog wel echt een baby is”, verklaart Amy.  

Denk na over de privacy
Dr. Petya Eckler Eckler van de Strathclyde University is bezig met een onderzoek naar de relatie tussen Facebook en het zelfbeeld van jonge meisjes. Later dit jaar zal ze haar bevindingen publiceren, al heeft ze er nu echter ook al wat over te zeggen: “De uitkomsten van het onderzoek roept nieuwe vragen op over hoe we omgaan met grenzen die we stellen aan de privacy van onze kinderen. Ouders beslissen nu over het recht van privacy van hun kinderen, aangezien die er zelf nog niets over kunnen zeggen. Of dit echt schadelijk is voor kinderen kunnen we nu nog niet eenduidig concluderen: pas als de kinderen groot genoeg zijn om te zeggen wat ze ervan vinden, weten we niets zeker.”

"Als Mya ooit aangeeft dat ze niet meer wil dat ik foto's van haar post, dan houd ik ermee op. Heel simpel." Tot die tijd blijft Amy haar schattige dochtertje online delen via haar Instagram-account. Ook slim: ze heeft inmiddels een eigen webshop waar ze allerlei fashionable meisjeskleding verkoopt. 

Hoe ga jij om met de privacy van je kind op social media?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Beeld: Instagram

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden