Extreme sporten tijdens je zwangerschap: deze vrouw doet ‘t

Extreme sporten tijdens je zwangerschap: deze vrouw doet ‘t

Bewegen tijdens je zwangerschap wordt zeker aangeraden. Het is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je kind. Maar deze dame maakt het wel erg bont wat betreft sporten tijdens een zwangerschap…

Sporten als je zwanger bent is heel goed te doen, maar het is belangrijk om jezelf en je ongeboren kind niet in gevaar te brengen. Daarom worden sporten waarbij de kans groot is dat je kunt vallen, afgeraden, en ook sporten met veel lichaamscontact kun je beter even vermijden.

Lees ook:
Het is bevestigd: sporten tijdens zwangerschap is juist goed voor je

Klimmen, kickboksen en krachtttraining

De Zweedse fit-mom Anna-Lee Markstedt heeft er op z’n zachtst gezegd ‘schijt aan’. Zij kickbokst, klimt en doet aan krachttraining gedurende haar hele zwangerschap.

“Mijn extreme sporten verdeelt de mensen in twee kampen”, vertelt ze aan Media Drum World. “Zo zijn er die zeggen: ‘You, go girl!’, de andere groep beweert het dat onverantwoordelijk is en dat het niet goed is voor het ongeboren kind.”

Natuurlijk is veiligheid belangrijk en heeft ze nodige maatregelen genomen om zichzelf en haar baby te beschermen.

“Er is een verschil tussen actief zijn en dom doen. Ik bekijk de situatie van tevoren voordat ik me erin stort. Ik raad het niet alle zwangere vrouwen aan om te klimmen of te bootcampen, maar ik heb jarenlange ervaring. En natuurlijk houdt ze rekening met haar zwangere lichaam. Zo doet ze onder andere geen buikspieroefeningen, of plankoefeningen omdat je buikspieren tijdens een zwangerschap flink worden uitgerekt en ze hun elasticiteit verliezen.

Luisteren naar je lichaam

“Ik probeer goed naar mijn lichaam te luisteren.” En dat is volgens deskundigen heel belangrijk als je extreme sporten wilt uitoefenen tijdens een zwangerschap.

Inmiddels is Anna-Lee bevallen van een gezonde dochter die in slechts drie uur werd geboren. “Zo’n actieve levensstijl is gemaakt om snel te persen.”

Welke sport deed/doe jij tijdens je zwangerschap?

Bron: TheBump

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • 225veer

  Er staat: “Zo’n actieve levensstijl is gemaakt om snel te persen.”

  Dat heb ik ook eens gelezen toen ik zwanger was van mijn eerste en aangezien ik 0 sport, ja wandel af en toe geen sporten, was ik nogal gespannen voor de bevalling. Mijn buurvrouw had twee stortbevallingen gehad en sport ook niet. Maar zo'n stortbevalling klinkt ook niet ideaal trouwens... Mijn kindjes kwam allebei heel snel ondanks niet sporten. Ik heb mijn eerste er in 10 minuten uit en bij de tweede staat 1 minuut op het bevallingsverslag want bij de eerste perswee kwam ze er in 1 keer helemaal uit. De verloskundige kon alleen niet minder dan 1 minuut opschrijven XD.

  Uitzonderingen zijn er altijd, maar ik weet niet of veel sporten echt bijdraagt aan sneller kunnen persen hoor.

 • Rockmum

  Ik doe aan rollerderby maar helaas mag ik dat niet meer doen.

  Niemand wilt op zn geweten hebben dat er iets gebeurd met de baby

 • anmh

  Oh ik zou wíllen dat sporten lekker was...! Tot 12 weken moest ik telkens overgeven zodra mn hartslag steeg, vanaf 16 weken voelde het gewoon allemaal niet meer lekker... vrees dat het pas weer sporten ná de zwangerschap wordt...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50