Extreme sporten tijdens je zwangerschap: deze vrouw doet ‘t

Extreme sporten tijdens je zwangerschap: deze vrouw doet ‘t

Bewegen tijdens je zwangerschap wordt zeker aangeraden. Het is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je kind. Maar deze dame maakt het wel erg bont wat betreft sporten tijdens een zwangerschap…

Sporten als je zwanger bent is heel goed te doen, maar het is belangrijk om jezelf en je ongeboren kind niet in gevaar te brengen. Daarom worden sporten waarbij de kans groot is dat je kunt vallen, afgeraden, en ook sporten met veel lichaamscontact kun je beter even vermijden.

Lees ook:
Het is bevestigd: sporten tijdens zwangerschap is juist goed voor je

Klimmen, kickboksen en krachtttraining

De Zweedse fit-mom Anna-Lee Markstedt heeft er op z’n zachtst gezegd ‘schijt aan’. Zij kickbokst, klimt en doet aan krachttraining gedurende haar hele zwangerschap.

“Mijn extreme sporten verdeelt de mensen in twee kampen”, vertelt ze aan Media Drum World. “Zo zijn er die zeggen: ‘You, go girl!’, de andere groep beweert het dat onverantwoordelijk is en dat het niet goed is voor het ongeboren kind.”

Natuurlijk is veiligheid belangrijk en heeft ze nodige maatregelen genomen om zichzelf en haar baby te beschermen.

“Er is een verschil tussen actief zijn en dom doen. Ik bekijk de situatie van tevoren voordat ik me erin stort. Ik raad het niet alle zwangere vrouwen aan om te klimmen of te bootcampen, maar ik heb jarenlange ervaring. En natuurlijk houdt ze rekening met haar zwangere lichaam. Zo doet ze onder andere geen buikspieroefeningen, of plankoefeningen omdat je buikspieren tijdens een zwangerschap flink worden uitgerekt en ze hun elasticiteit verliezen.

Luisteren naar je lichaam

“Ik probeer goed naar mijn lichaam te luisteren.” En dat is volgens deskundigen heel belangrijk als je extreme sporten wilt uitoefenen tijdens een zwangerschap.

Inmiddels is Anna-Lee bevallen van een gezonde dochter die in slechts drie uur werd geboren. “Zo’n actieve levensstijl is gemaakt om snel te persen.”

Welke sport deed/doe jij tijdens je zwangerschap?

Bron: TheBump

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50