Even over seks na de bevalling...

Even over seks na de bevalling...

Seks na de bevalling is bij de meeste kersverse ouders wel een dingetje. Vaak duurt het even voordat je seksleven weer is zoals het ooit was voordat je kinderen had. En soms is er behoefte aan hele andere dingen...

Het merendeel van de kersverse ouders vindt het lastig om hun seksleven weer op te pakken na de geboorte van hun kind. Vermoeidheid, een gevoelige vagina, het geven van borstvoeding zijn niet echt bevorderlijk voor het libido.

Onderzoek

Dat blijkt ook uit onderzoek van Leesa, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in bedden en matrassen. Voor het onderzoek werden 997 ouders ondervraagd. Het blijkt dat maar liefst 46 procent van de ouders toegeeft dat vooral penetratieseks een stuk minder is geworden na de geboorte van hun kind.

Kwaliteit seksleven

47 procent van de vrouwen vindt dat haar seksleven minder is geworden nu ze eenmaal moeder is. Redenen die worden gegeven zijn onder andere vermoeidheid en het ontbreken aan romantiek. Opvallend is dat 47 procent van de mannen zegt dat de kwaliteit van hun seksleven hetzelfde is gebleven.

Er is ook een klein percentage mannen en vrouwen die zegt dat hun seksleven juist beter is geworden na de komst van een kleine.

Maar behoefte aan knuffelen

Maar liefst 61 procent van de vrouwen zegt dat ze minder behoefte heeft aan seks na de bevalling, tegenover 30 procent van de mannen. Opvallend de manier van seks verandert na het krijgen van een kind. Zo wordt er meer geknuffeld, wordt er meer met de handen gedaan en is er vaker orale seks. Penetratie tijdens het vrijen wordt een stuk minder gedaan.

Op welke manier is jouw seksleven veranderd na de bevalling?

Lees ook:

Kinderen fataal voor je seksleven?
Hoe zit het nu met seks na je bevalling?

Bron: Leesa

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • AshleyJessy

    Hier ook niks veranderd gelukkig! Libido is nog top, bij beide.

  • Sharon

    Hier na de bevalling niets veranderd, na de hysterectomie wel. (klein verschilletje)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50