Energiekosten besparen? Zorg dat je je baby niet te warm toedekt

Energiekosten besparen? Zorg dat je je baby niet te warm toedekt
  • in Baby
  • 0
  • 1055
  • 11/01/2023

Doe jij de kachel in de slaapkamer uit om energie te besparen? En trek je dan een extra warme pyjama aan en een dikke deken over je heen. Mieke Cotterink van VeiligheidNL waarschuwt om kleine niet te warm toe te dekken. ‘Baby's mogen het niet te warm hebben in bed.’ 

Door de hoge energiekosten is de kachel lager zetten in de slaapkamer of zelfs uit, een van de maatregelen die je kunt nemen om kosten te besparen. Met een warme pyjama en een extra deken is dat goed te doen. Maar bij een baby is dat anders. "Baby's mogen het niet te warm hebben in bed", aldus Mieke Cotterink van VeiligheidNL.

Baby niet te warm toedekken 

"Zorg dat je die kleine niet te warm toedekt. Ook hoeft een baby na de kraamweek geen mutsje meer op. Als een jonge baby het te warm krijgt in bed, geeft dat namelijk een verhoogde kans op wiegendood."

Bang voor kou 

"Ouders zijn vaak bang dat hun kind het koud heeft en daardoor minder goed slaapt. Maar die extra deken is niet altijd verstandig. Een baby kan nog niet aangeven dat hij het te warm heeft en is ook niet in staat de deken van zich af te duwen."

Hoe kun je controleren of je baby het niet te warm heeft? 

Belangrijk dus om regelmatig te controleren of een baby het niet te warm of te koud heeft. Dit doe je door met de bovenkant van je vingers aan de achterkant van het nekje van de baby te voelen. Dat is de beste graadmeter. Voelt het nekje lauw aan, dan heeft de baby het aangenaam.

Lees ook:

Hiermee weet je zeker dat je kindje het niet te koud of te warm heeft
Dit verandert er financieel in 2023 voor ouders

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50