'En toen was je daar veel te klein en veel te vroeg’ 

Je bent nog maar net met verlof als je ineens je baby niet meer voelt bewegen in je buik. ‘Ik zag de serieuze blikken op hun gezicht en toen werd het me duidelijk; dit zag er niet goed uit.'

“Ik was net een weekje met verlof, maar ik had voor de zekerheid toch maar even de verloskundige gebeld. Ik voelde mijn baby helemaal niet meer in mijn buik bewegen. We werden gelukkig meteen doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een hartfilmpje. 

Vanwege corona moet mijn man op de gang wachten. Daar lag ik dan op de stoel, te wachten met alle apparatuur op de verpleegkundige om te horen dat het allemaal goed met mijn baby was.”

Bang

“Al vrij snel veranderde de situatie en werd ik bang. Bang voor wat zou komen. Met twee man maakten ze een echo. Ik zag de serieuze blikken op hun gezicht en toen werd het me duidelijk; dit zag er niet goed uit.”

Baby te klein

“Er werd verteld dat de baby veel te klein was voor het aantal weken dat ik zwanger was. Ze wilden prikjes geven om de longen te rijpen, maar al vrij snel zei de gynaecoloog: ‘We gaan hem nu halen, want anders is het te laat!’”

Spoedkeizersnede

“Op dat moment ging ik in overlevingsstand. Binnen 10/15 minuten werd ik de operatiekamer binnengereden en kreeg ik een ruggenprik voor de spoedkeizersnede. Mijn kleine man zou vandaag komen, vijf weken te vroeg. Dit kan toch niet waar zijn... Wat gebeurt er allemaal?” 

Huilen

“Mijn baby kwam op de wereld en probeerde meteen te huilen. Wat voelde dat als een opluchting. Ik kon je heel even zien en toen werd je direct meegenomen. Mijn man bleef mocht met onze baby mee. Al die mensen die met ons kindje bezig waren...”

Couveuse

“Daar lag ik dan als kersverse moeder met een kindje waarvan ik niet wist hoe hij eraan toe was. Gelukkig werd ik al vrij snel klaargemaakt om naar mijn baby toe te gaan. Daar lag hij in een couveuse met allemaal slangetjes en infuusjes. 

Wat was hij een klein vechtertje! Met 1390 gram en korter dan 40 cm kwam hij ter wereld! Mijn sterke kleine man!” 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50