‘We hebben nooit een kloppend hartje mogen horen’

‘We hebben nooit een kloppend hartje mogen horen’

Zwanger proberen te worden is een emotionele rollercoaster, zeker als het niet gaat zoals je hoopt. ‘We hebben nooit een kloppend hartje mogen horen. Weer begon een rouwproces.’ 

“Dan ben je 22 jaar en besluit je samen met je partner om voor een kindje te gaan. Spannend, leuk, eng…er gaat van alles door je heen. Toen we stopten met anticonceptie was ik na zes maanden zwanger. Nog voor ik het kon beseffen eindigde dit een miskraam. Verdrietig, maar we konden er goed mee omgaan en het zou de volgende keer vast goed gaan.”

Weer ging het mis

“Twee maanden erna was ik weer zwanger en ook inmiddels alweer een jaar ouder. Ook dit keer ging het al na een week mis. Verdrietig en boos: waarom wéér? Het verwerken hiervan kostte meer tijd en het zwanger worden stond even op een lager pitje, maar we wilden het nog steeds graag.”

Onverwacht zwanger

“Inmiddels waren we een jaar bezig om zwanger te worden. Toen kwam ik erachter dat ik zwanger was, eigenlijk best onverwachts. Deze zwangerschap leek goed te verlopen en we hadden er alle vertrouwen in. Week acht van de zwangerschap kreeg ik bloedverlies en dachten wij al snel aan een miskraam, maar de pijn bleef weg.”

Geen kloppend hartje

“Op de echo was te zien dat er wat bloed zat en dat het weer een miskraam leek te zijn. Wij hebben nooit een kloppend hartje mogen horen. Weer begon een rouwproces. Anderhalve week na de echo kreeg ik plotseling heftige buikpijn. Ik werd met spoed opgenomen en geopereerd, omdat ons kindje zich buiten de baarmoeder had genesteld en ik in levensgevaar was. Mijn eileider werd verwijderd.”

Machteloos 

“Het is niet uit te leggen hoe verdrietig en machteloos ik mij voel. Als ik nu een zwangere vrouw zie of een foto van een baby dan laat ik een traantje. Maar toch blijft nieuw leven het mooiste wat er is. Elke keer brak er toch iets vanbinnen, want ik was een mama vanaf het begin dat mijn kindje in mij groeide, maar ik kan mijn kindje nooit aanraken. 

We rouwen, we verlangen.”

Kinderwens is nog altijd groot

“Ondanks deze gebeurtenissen sta ik nog steeds positief in het zwanger worden en is onze kinderwens nog zo groot. Onze tijd komt en ik gun elke vrouw een prachtig en gezond kindje.’ 

Deel jouw verhaal

Heb jij een verhaal over je kinderwens, je relatie als ouders of iets anders dan het met (bijna) ouderschap te maken heeft? Deel jouw verhaal via dit formulier. Via dit formulier kun je ook eventueel je verhaal anoniem delen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50