Een meisje krijgen: kunnen deze dingen helpen?

Een meisje krijgen: kunnen deze dingen helpen?

Zou jij dolgraag een meisje willen krijgen, omdat je al een zoon (misschien wel meerdere!) hebt? Er wordt gezegd dat deze dingen je misschien kunnen helpen om een dochter te krijgen. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar ze kunnen ook geen kwaad. Dit zou je ervoor kunnen doen:

Voeding

Bepaalde voedingsmiddelen zou je kans op het krijgen van een meisje kunnen vergroten. Producten waarin veel magnesium en calcium zitten, zouden het voor je moeten doen. Dus zet deze dingen maar op je boodschappenlijstje:

  • volkoren producten
  • zalm
  • fruit
  • groente

Maar er zijn ook theorieën die suggereren dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die de pH-waarde in een vrouwenlichaam kunnen beïnvloeden en daarmee de kans op een dochter kunnen vergroten. Dus vergeet niet om ook deze producten in huis te halen:

  • citroenen
  • grapefruits
  • blauwe bessen
  • pruimen
  • druiven

Bananen, aardappelen en watermeloen moet je vooral vermijden!

Vitamines

Ook bepaalde vitamines kunnen de sekse van je toekomstige baby beïnvloeden. Voordat je zwanger wordt, wordt aangeraden om foliumzuur te slikken. Volgens een onderzoek is het ook handig om extra magnesium, calcium en vitamine D daaraan toe te voegen. Want uit dit onderzoek blijkt dat de vrouwen die deze vitamines gebruikten en dat combineerden met voedingsmiddelen die de kans op een meisje vergroten én ook nog eens letten op de timing van wanneer je vrijt, een meisje kregen.

Vruchtbare dagen

Er zijn drie methodes om te achterhalen wat de meest vruchtbare dagen zijn om een meisje te verwekken:

De Shettles-methode

Deze methode werd ontwikkeld in 1960 door Dr. Landrum B. Shettles. Het draait vooral om timing. Uitgangspunt is dat zaad dat meisjes (de X-zaadcellen) produceert langzamer beweegt dan zaad dat jongens (de Y zaadcellen) produceert. Echter de X-zaadcellen zijn sterker en leven langer. Bij deze methode wordt aangeraden om twee tot vier dagen voor je ovulatie te vrijen. Als er dan een eicel loskomt dan is de kans groter dat een X-zaadcel de eicel bevrucht. Volgens Shettles heb je met zijn methode 75 procent kans op een meisje.

De Whelan-methode

Deze methode is ontwikkeld door Elizabeth Whelan en draait om de periode waarbij het vrouwenlichaam meer toegankelijk is voor de X-zaadcel of de Y-zaadcel, gebaseerd op haar menstruele cyclus. Zo vergroot je de kans op een meisje als je twee of drie dagen voor de ovulatie seks hebt, maar ook vrijen op de dag van de ovulatie zelf helpt. Volgens Whelan geeft haar methode 57 procent kans van slagen.

De Babystof-methode

Deze methode is bedacht door Kathryn Taylor en draait vooral om de timing van het vrijen en hoe vaak je het doet. Voor deze methode moet je als vrouw het luteïniserend hormoon in de gaten houden. Dit doe je gedurende drie maanden, twee keer per dag. Dit kun je doen met een ovulatietest die je bij de drogist kunt kopen. Als je dit drie maanden kunt volhouden, leer je volgens Taylor je cyclus steeds beter kennen en weet je ook steeds beter wanneer je nu precies ovuleert. Als je na drie maanden doorhebt wanneer je precies ovuleert, is het belangrijk om twee tot drie dagen voor je ovulatie met elkaar te vrijen. Op het moment dat er een eicel vrijkomt zijn de Y-zaadcellen niet meer zo actief en hebben de X-zaadcellen meer kans om de eicel te bevruchten.

Of al deze diëten en methodes werken is nog maar de vraag. Het draait er natuurlijk om dat je baby gezond ter wereld komt, of het nu een jongen of een meisje is.

Wat doe jij/heb jij gedaan om ervoor te zorgen dat je een dochter krijgt/hebt gekregen?

Lees ook:

Met deze standjes maak je meer kans op een meisje
Wat heb je liever: een jongen of een meisje?

Bron: Today.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50