Dít zijn leuke weetjes over een mei-baby!

Dít zijn leuke weetjes over een mei-baby!
  • in Baby
  • 0
  • 434
  • 11 dagen

Zijn het gezelligheidsdieren of zijn ze liever op zichzelf? Wat is hun geboortesteen en wat zegt de wetenschap over baby's die in mei zijn uitgerekend of zijn geboren? We hebben heel veel leuke weetjes over een mei-baby verzameld.

Sterrenbeeld

Als je baby voor 21 mei is/wordt geboren valt hij onder het sterrenbeeld Stier. Vanaf 21 mei is het een Tweelingen.

Is je kleine een Stier dan is hij doelgericht en heeft hij een sterke wil. Soms lijkt het wel alsof een Stier een zesde zintuig heeft die hem helpt door het leven te navigeren. Wat zijn typische Tweeling-eigenschappen? Degenen die onder dit sterrenbeeld vallen, zijn vaak energiek, kunnen praten als Brugman, en houden van een feestje.

Geboortesteen

De geboortesteen van mei-baby's is de emerald, die ook wel bekend staat als het juweel van de koningen. De edelsteen is geliefd bij het blauwe bloed. Cleopatra is misschien wel de bekendste koninklijke liefhebber van de emerald.

De emerald staat bekend om het onthullen van de waarheid en werd vaak gebruikt om vervloekingen te kunnen weren. Ook geloofden mensen dat het dragen van deze steen voor rijkdom kon zorgen en dat de drager de toekomst zou kunnen voorspellen.

Kleiner en lichter

Volgens het U.S. National Library of Medicine zijn baby's die in mei worden geboren vaak kleiner, lichter en hebben ze een kleiner hoofd dan hun leeftijdsgenoten. Volgens onderzoekers komt dit door het gebrek aan vitamine D van hun moeder tijdens de zwangerschap.

Gelukkig

Volgens een onderzoek uit 2004 blijkt dat degenen die in mei zijn geboren zich gelukkiger voelen in vergelijking met degenen die in andere maanden zijn geboren. Zo zijn de mensen die zich het minst gelukkig voelen in oktober geboren.

Positivo

Ook staan mensen die in de lente en zomer zijn geboren bekend als echte positivo's. Dus als je in mei bent uitgerekend kun je ervan uit gaan dat jouw kindje altijd de positieve kant van alles ziet! Heerlijk toch?

Geboren worden in mei is zeldzaam?

Ja, je leest het goed. In mei geboren worden komt minder vaak voor dan andere maanden. Zo is er in de top 100 maar een dag waarop veel baby's worden geboren en dat is op 23 mei, deze datum staat op de 89e plek.

Beroemde mei-mensen

In mei zijn er heel veel beroemde mensen jarig! Zoals onder anderen: David Beckham, Dwayne Johnson, Victor Reinier, Erik de Vogel, Donatella Versace, Mart Hoogkamer, Adele, George Clooney, DJ Jean, Nikkie Plessen, Ruben Nicolai, Enrique Iglesias, Edwin Evers, Gers Pardoel, Ilse DeLange, Dennis Rodman, Johnny Logan, Stevie Wonder, Martin Garrix, Mark Zuckerberg, Cate Blanchett, Frank & Ronald de Boer, Simon Keizer, Tori Spelling, Janet Jackson, Loretta Schrijver, Pierce Brosnan, koningin Máxima, Sam Smith, Novak Djokovic, Giel Beelen, prinses Laurentien, Jamie Oliver, Kylie Minogue.

Lees ook:

Wist je deze leuke weetjes over je april-baby?
De allerleukste weetjes over een maart-baby

Beeld: Canva (free)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50