Dít zijn de populairste babynamen in andere landen

Dít zijn de populairste babynamen in andere landen

In Nederland zijn Noah en Emma de populairste namen, maar wat zijn de populairste babynamen in andere landen? Misschien leuk ter inspiratie als je nog niet weet welke naam jij voor je ongeboren baby wilt kiezen!

De Amerikaanse woordengenerator site Letter Solver onderzocht niet alleen welke babynamen het populairst zijn in Engelstalige landen, maar ook hoe dat in andere landen zit. Hier een klein overzichtje van de populairste jongensnamen en meisjesnamen. Er is helaas niet gekeken naar uniseksnamen, maar daar kun je op onze site genoeg inspiratie voor vinden!

Populairste jongensnamen

In Nederland is de Hebreeuwse jongensnaam Noah de populairste naam, maar ook in landen als Canada, Zwitserland, Schotland, Engeland, Wales en België staat deze naam op nummer 1.

De Arabische naam Muhammed is in maar liefst negen landen de populairste jongensnaam, zoals in Iran, Oma, Jordanië en Israël.

In Australië en Zeeland is de naam Oliver razend populair, Luka doet het goed in Kroatië, Noord-Macedonië en Montenegro en Leonardo staat bovenaan in Monaco en Italië.

Jongensnamen waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar die wel op de eerste plek staan in andere landen zijn: Paul (Oostenrijk), Emil (IJsland), Levente (Hongarije), Giorgi (Georgië) en Adriel (Dominicaanse Republiek).

Populairste meisjesnamen

Emma is al jarenlang een van de populairste namen in Nederland en stond afgelopen jaar op de eerste plek, net zoals in Luxemburg, Chili en Monaco. Verder doet de naam Olivia het heel goed in veel andere landen. Zo is het de populairste meisjesnaam in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Schotland, België, Engeland en Wales.

Ook Sofia is populair. Deze meisjesnaam staat op nummer één in Mexico, Honduras, Slovenië en Moldavië. De meisjesnaam Mia is het populairst in Ecuador, Malta, Zwitserland en Kroatië.

Andere opvallende meisjesnamen die op nummer één staan in andere landen en die ja als inspiratie kunt gebruiken: Isabella (Costa Rica), Maryam (Algerije), Salma (Jordanië), Isla (Australië), en Jade (Frankrijk).

Welke van bovenstaande namen is jouw favoriet?

Lees ook:

De mooiste natuurnamen voor je baby
Naam kiezen? We zijn het niet altijd met elkaar eens

Bron: ScaryMommy.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50