De mooiste natuurnamen voor je baby

De mooiste natuurnamen voor je baby

Skye, Storm, Wolf, Vlinder, Lente... Er zijn zoveel namen voor je baby die geïnspireerd worden door de natuur. Wij hebben de mooiste natuurnamen voor je baby op een rij gezet. Dat wordt moeilijk kiezen!

Een natuurnaam is hip! En er zijn zoveel verschillende namen die gebaseerd zijn op dieren, bomen en planten. Dus voor natuurliefhebbers, maar ook voor degenen die 'gewoon’ op zoek zijn naar inspiratie voor een mooie naam: wij hebben de mooiste jongensnamen, meisjesnamen en uniseksnamen gebaseerd op de natuur voor je uitgezocht! 

10 natuurnamen voor meisjes

1. Isis

Een van oorsprong Egyptische naam met als betekenis de 'mythische godin van hemel en natuur'. 

2. Mare

Een Latijnse meisjesnaam die 'zee' betekent, maar ook 'ster van de zee' of 'schoonheid'. 

3. Amber

Van oorsprong een Hindoestaanse meisjesnaam, die 'helder' of 'schijnend' betekent. Ook wordt de oranje-gele kleur van barnsteen amber genoemd. 

4. Roos 

Een Nederlandse meisjesnaam afgeleid van de bloem roos. Ook heeft het als betekenis 'beeldschoon'. 

5. Vlinder 

Een naam die vooral in 2014 heel populair was. Vlinder is ook de naam van de dochter van actrice Isa Hoes en wijlen Antonie Kamerling. 

6. Lente 

Een Nederlandse meisjesnaam geïnspireerd door het lenteseizoen, die ook heel populair is in het Vlaamse gedeelte van België. 

7. Olivia 

Een van oorsprong Latijnse naam die 'olijf' of 'olijfboom' betekent. Deze natuurnaam is vooral in Schotland populair waar het op nummer drie staat. 

8. Jasmijn 

Een Nederlandse meisjesnaam geïnspireerd op de jasmijn(bloem). De Engelse varianten zijn ook mooi, zoals Yasmin of Jasmine. 

9. Suze 

Een van oorsprong Hebreeuwse meisjesnaam die 'lelie(bloem)' betekent. En nog een leuk weetje: de lelie is staat symbool voor de liefde. 

10. Luna

Een Latijnse naam met als betekenis de 'maan'. Deze naam is vooral onder Vlaamse meisjes razend populair. 

10 natuurnamen voor jongens 

1. Storm

Storm is een Nederlandse jongensnaam, die ook heel soms aan een meisje wordt gegeven. Van de 25 kinderen die de naam Storm hebben gekregen is er eentje een meisje. Behalve de betekenis ‘storm’, heeft deze natuurnaam ook als betekenis ‘bescheiden'. 

2. Thijmen 

Thijmen is een Nederlandse naam geïnspireerd op het kruid tijm. Thijmen heeft als betekenis ‘man van het volk'.  

3. Lucas 

Is een van de populairste jongensnamen van Nederland en is van oorsprong een Latijnse naam die ‘brenger van het licht’ betekent. 

4. Mees 

Ook Mees is een van de populairste jongensnamen van Nederland van dit moment. Mees is geïnspireerd op de vogel, een mees, zoals bijvoorbeeld een koolmees. 

5. Wolf 

Wolf is een Engelse jongensnaam geïnspireerd door het dier, de wolf. De zoon van actrice Zooey Deschanel, bekend van de serie New Girl, heet Charlie Wolf. 

6. Wout 

Wout is een Nederlandse jongensnaam dat 'generaal’ betekent. Niet echt een heel natuurlijke betekenis, maar Wout doet natuurlijk wel aan een woud denken... 

7. Peer 

Een van oorsprong Duitse jongensnaam dat niet alleen aan de heerlijke sappige vrucht doet denken, maar ook een andere natuurlijke betekenis heeft, namelijk ‘rots’ of ‘steen’. 

8. Ype 

Dit is een typische Nederlandse/Friese jongensnaam die je doet denken aan de boom, een iep. De naam Ype betekent levenskrachtige en is een zeer originele naam, want hij wordt niet zo vaak in Nederland gegeven. 

9. Berk 

Berk is Turkse jongens- én meisjesnaam. Maar in Nederland wordt hij vooral aan jongens gegeven. Deze natuurnaam betekent ‘woont bij de berkenboomvlakte'. 

10. Amir 

Amir is van oorsprong een Arabische jongensnaam die ‘prins’, ‘leider’ of ‘boomtop’ betekent. In de Verenigde Staten wordt de naam ook aan meisjes gegeven. 

10 uniseksnatuurnamen 

1. Melle 

Melle is een Nederlandse uniseksnaam en heeft een hele stoere, natuurlijke betekenis, namelijk ‘sterke wolf’. 

2. Fern 

Deze naam is een van oorsprong Engelse uniseksnaam en betekent ‘veld van varens’. In Schotland wordt de naam het vaakst aan jongens gegeven, maar in de Verenigde Staten, Wales en Engeland aan meisjes. 

3. Lennox 

Lennox is een Schotse uniseksnaam voor jongens en meisjes. Het heeft niet alleen een adelijke betekenis ‘van Schotse adel’, maar betekent ook 'plaats van iepen’. 

4. Demi 

Een Franse uniseksnaam met de betekenis ‘zon van de Godin van de Oogst’. Demi is ook een afgeleide van de Demeter, de godin van de landbouw. 

5. Mint 

Mint is een uniseksnaam die wordt gegeven aan Nederlandse en Vlaamse jongens en meisjes en doet sterk denken aan muntblad. 

6. Senna 

Deze naam wordt is een Nederlandse uniseksnaam die als betekenis heeft: ‘beschermer van het volk'. Waar de link met de natuur vandaan komt? Senna is ook een plant met schitterende gele bloemen. 

7. Denne 

Deze uniseksnaam is afgeleid van de Griekse god Dionysos van wijn en vruchtbaarheid. Maar de naam doet natuurlijk ook denken aan de dennenboom. 

8. Willow 

Willow is een Engelse uniseksnaam en betekent ‘wilg’. In de meeste landen wordt Willow aan een meisje gegeven, maar in Nederland is 1 op de 8 Willow een jongen. 

9. River 

De natuurnaam River betekent rivier en is een uniseksnaam uit Engeland. In de Verenigde Staten wordt de naam vrijwel alleen aan jongens gegeven. 

10. Skye 

Deze Engelse uniseksnaam betekent 'hemel’. In Schotland is deze naam zeer populair onder meisjes. 

Babynamen zoeken 

Jongensnamen, meisjesnamen, uniseksnamen... Via de BabyBytes-namenzoeker kun je nog veel meer natuurnamen voor baby's vinden, maar kun je ook inspiratie opdoen voor een hele andere naam. Veel succes! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50