Dít zijn de allerleukste weetjes over je november-baby

Dít zijn de allerleukste weetjes over je november-baby
  • in Baby
  • 2
  • 1099
  • 03/11/2023

Zijn ze ambitieus, echte leiders, hebben ze humor of zijn ze introvert? En welke beroemdheden zijn ook geboren in november? Wij hebben de allerleukste (wetenschappelijke) weetjes over jouw november-baby voor je uitgezocht.

Sterrenbeeld

Laten we beginnen met het sterrenbeeld. Dat zijn er eigenlijk twee: is je baby voor 22 november geboren dan valt je kleine onder het gesternte Schorpioen. Vanaf 23 november tot 22 december is jouw baby een Boogschutter. Schorpioenen staat erom bekend dat ze zeer vastberaden zijn. Boogschutters staan zeer positief in het leven.

Geboortesteen

November-baby's hebben twee geboortestenen: de topaas, dat symbool staat voor kalmte en de critien dat ook bekendstaat om zijn rustige energie. Beide stenen staan ook voor welvaart, geluk en vreugde.

Weinig geboortes in november

Een november-baby is bijzonder, omdat het in de maand november rustig is qua geboortes. Als we naar cijfers kijken van het Centraal Bureau voor de Statistiek zien we dat in 2022 in februari de minste geboortes waren (12.764), gevolgd door april (12.890), december (13.005) en november (13.223).

November-baby's leven langer

Het komt zelden voor dat iemand 100 jaar wordt, maar volgens onderzoek aan de Universiteit van Chicago blijkt dat degenen die in november zijn geboren een grotere kans hebben om deze leeftijd te halen dan wanneer je in een andere maand bent geboren.

Sportievelingen

Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in de International Journals of Sports Medicine blijkt dat kinderen die in november zijn geboren fitter en sterker zijn dan kinderen die in andere maanden zijn geboren.

November-jongens vaker linkshandig

Nog een opvallend weetje: jongens die in november zijn geboren, zijn vaker linkshandig dan jongens uit andere maanden. Wetenschappers denken dat dat te maken heeft met het feit dat zwangere vrouwen vroeg in hun zwangerschap meer blootgesteld zijn aan zonlicht. Hierdoor stijgt het testosteronniveau en dat zorgt voor linkshandigheid bij hun ongeboren kindje.

Beroemdheden geboren in november

Er zijn heel wat beroemdheden in november geworden, zoals: Scarlett Johansson, Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling, Martin Scorsese, Jodie Foster, Erben Wennemars, David Schwimmer, Sigrid Kaag, Kendall Jenner, Sonja Bakker, Tim Douwsma, Matthew McConaughey, Sean Combs, Famke Janssen, René Froger, Nick Schilder, Sally Field, David Guetta, Gordan Ramsay, Guus Hiddink, Kjeld Nuis, Halina Reijn, Georginio Wijnaldum, Calista Flockhart, Demi Moore, Wim Kieft, Owen Wilson, Meg Ryan, Miley Cyrus, Holly Mae Brood, Rita Ora en Ben Stiller. 

Lees ook:

De allerleukste weetjes over de oktober-baby
Leuk: weetjes over je september-baby

Bron: Tinybeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • Mama-Manda

    Hoi Chantal,

    Je data kloppen niet. Van 23 oktober tot en met 21 november is schorpioen en vanaf 22 november boogschutter 😊

  • chantal

    Dank voor je oplettendheid!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50