De allerleukste weetjes over de oktober-baby

De allerleukste weetjes over de oktober-baby
  • in Baby
  • 0
  • 985
  • 11/10/2023

Zijn ze sportief, wat is hun geboortesteen en welke beroemdheden zijn er in oktober geboren...? Ook over oktober-baby's hebben we heel veel leuke weetjes verzameld.

Sterrenbeeld

Is je baby voor 23 oktober geboren dan valt hij onder het sterrenbeeld Weegschaal, vanaf de 23e valt je kleine onder het sterrenbeeld Schorpioen. Weegschalen staan erom bekend dat ze van balans houden. Ze voelen zich thuis in een creatieve rol en hebben interesse in kunst. Schorpioenen hebben een enorme intuïtie en als ze een bepaald doel nastreven dan lopen ze meestal drie stappen voor op anderen.

Geboortesteen

Oktober-kindjes hebben twee geboortestenen, namelijk de opaal en de toermalijn.

Ze leven het langst

Hoewel oktober-baby's vergeleken met baby's geboren in andere maanden het meeste last hebben van ziektes, betekent dat niet dat ze zwak zijn. Sterker nog: uit onderzoek uit 2011 onder mensen die honderd jaar of ouder zijn, blijkt dat baby's die geboren zijn tussen september en november het langst leven.

Beresterk

Uit onderzoek blijkt dat oktober- en november-baby's beresterk zijn. Zo scoren ze het hoogst als het gaat om sterkte en uithoudingsvermogen.

Lang

En dan nog een ander leuk wetenschappelijk weetje: uit onderzoek aan de universiteit van Bristol blijkt dat baby's die in de herfstmaanden worden geboren gemiddeld iets langer zijn dan baby's die geboren zijn in andere maanden.

Minder allergisch

Uit onderzoek aan een universiteit in Melbourne blijkt dat baby's die tijdens het pollenseizoen in de baarmoeder zaten een kleinere kans hebben op allergieën en astma dan baby's die in andere maanden zijn geboren.

Beroemdheden geboren in oktober

Oktober-baby's worden vergezeld door heel wat beroemdheden die ook in deze maand zijn geboren. We noemen er een aantal: actrice en schrijfster Anna Drijver, André Rieu, Julia Andrews, Winston Gerstanowitz, Zlatan Ibrahimovic, Gwen Stefani, Chubby Checker, Susan Sarandon, Kate Winslet, André Kuipers, politica Carola Schouten, Quinty Trustfull, Ellen ten Damme, Simon Cowell, Vladimir Poetin, Matt Damon, Georgina Verbaan, Hugh Jackman, Lil Kleine, Ali B., Zac Efron, Snoop Dogg, Viggo Mortensen, Robert ten Brink, Kim Kardashian, Arjen Lubach, Dylan Haegens, Drake, Katy Perry, Humberto Tan, John Cleese, Julia Roberts, Bill Gates en Marco van Basten.

Lees ook:

Leuk: weetjes over je september-baby
Geboren in augustus? Dít zijn leuke weetjes

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50