Déze Netflixseries en -films mag je niet missen als je eindelijk me-time hebt!

Déze Netflixseries en -films mag je niet missen als je eindelijk me-time hebt!

Eindelijk: iedereen ligt op bed en je kunt even op de bank ploffen en een film kijken of een serie bingen. Maar wat gaat het worden? Heb je zin in een heerlijke romcom of juist een spannende thriller, wil je keihard janken of juist lachen? Wij hebben er een paar uitgezocht om zo je zoektocht kort te houden.

Series

Derry Girls

Heb je zin in een heerlijke wegkijker, waar je even je gedachten kunt uitzetten? Derry Girls is daar perfect voor. Deze serie speelt zich af in de jaren ’90 in Ierland, waar toen een burgeroorlog aan de gang was. Je volgt een groepje tieners in hun dagelijkse leven maar dan in een ongewone situatie. Daarnaast speelt de familie van een van die tieners een grote rol.

Queen Charlotte: Bridgerton story

Heb je Bridgerton gekeken, en heb je geen geduld tot het volgende seizoen (16 mei)? Het kan zijn dat deze spin-off je is ontgaan. In deze miniserie van zes afleveringen volg je het verhaal van Queen Charlotte. Zij speelt ook in Bridgerton zelf, maar in deze serie duik je in haar jongere jaren. En natuurlijk ontbreekt romantiek niet; het gaat grotendeels over het liefdesverhaal tussen de koning en koningin.

Lucifer

Lucifer is een combinatie van grappig en spannend. Het gaat over (verrassend) de duivel (Tom Ellis) die zich verveelde in de hel, en besloot een bezoekje te brengen aan The City of Angels; Los Angeles. Hier krijgt hij te maken met een rechercheur (Laura German), en gaat zo geleidelijk met haar samenwerken. Lucifer verbergt ook nooit dat hij de duivel is. Dat zorgt voor veel grappige momenten in de serie.

Firefly Lane

Heb je zin in een lekkere vriendinnenserie? Dan is Firefly Lane perfect. In deze serie (gebaseerd op het gelijknamige boek) volg je twee beste vriendinnen gedurendedrie decennia, de jaren ’80, ’90 en ’00. Van tieners tot volwassenen. Tully (Katherine Heigl) en Kate (Sarah Chalke) maken genoeg dingen mee om je twee seizoenen lang te vermaken. Met (vooral veel) drama en romantiek heb je een heerlijke binge-avond.

Het Gouden Uur

Wil je eventjes wat anders dan een lachertje of een roman? Dit Nederlandse pareltje is eentje die je aandacht blijft houden. Het Gouden Uur is wat je het uur na een terroristische aanslag noemt. In deze miniserie van zes afleveringen volg je, naast andere politie-eenheden, ook de rechercheur Mardik Sardagh (Nasrdin Dchar) tijdens de aanslag. Een goede spannende thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten.

Films

The High Note

Heb je zin in een muzikale film, gevuld met R&B en Pop? Dan is deze film perfect. In deze film wordt het verhaal verteld van Maggie (Dakota Johnson), een assistente van R&B-zangeres Grace Davis (Tracee Ellis Ross). Maggie ‘s droom is om producer te worden en remixt Grace ‘s nummers in haar vrije tijd. Tijdens het boodschappen doen, ontmoet ze muzikant David Cliff. Omdat ze de stem van David goed vindt, liegt ze dat ze een producer is. Met alle gevolgen van dien.

The Hitman’s Bodyguard

Met deze hilarische actiefilm vermaak je je prima! Al helemaal als Ryan Reynolds en Samuel Jackson de hoofdrollen vervullen. Wanneer Darius Kincaid ‘ontsnapt’ uit de gevangenis, moet Michael Bryce hem beschermen. Het doel is dat Darius heelhuids in Den Haag moet aankomen, wil Interpol zijn vrouw (Salma Hayek) vrijlaten. Tijdens deze tocht komen ze verschillende obstakels tegen, wat onder andere zorgt voor heel wat hilarische momenten.

Instant Family

In deze film volg je het koppel Ellie en Pete (Rose Byrne en Mark Whalberg), een gelukkig getrouwd stel met een eigen bedrijf. Over kinderen hebben ze nooit nagedacht, totdat Ellie op een avond op een site kijkt van een adoptiebureau. Ze brengen een bezoek aan het bureau en leren daar twee zusjes en een broertje kennen. Ze nemen ze in huis, en ontdekken dat ouderschap moeilijker is dan dat ze dachten.

The Last Letter from Your Lover

Ook deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek. In de jaren ’60 heeft Jennifer Sterling (Shailene Woodley) een ongeluk gehad en daardoor geheugenverlies opgelopen. Nadat ze een brief heeft gevonden van ‘J’ naar ‘Boot’ (Callum Turner) raakt Jennifer gefascineerd door deze brieven. Ze besluit uit te zoeken wat er met haar is gebeurd. In het heden vindt Ellie Warton (Felicity Jones) deze brieven ook. Zij besluit ook op onderzoek te gaan naar deze twee personen, en erachter te komen hoe hun liefdesverhaal is geëindigd. Bij deze twee liefdesverhalen kun je heerlijk weg zwijmelen!

Persuasion

Deze film, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Jane Austen uit 1817, gaat over Anne Elliot (Dakota Johnson). Zij heeft zeven jaar geleden haar verloving met Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis) verbroken. Ze was stapelgek op hem, maar haar familie keurde hem niet goed. Hij had geen goede sociale status en was niet rijk. Wanneer hij na al die jaren terugkeert, kan Anne kiezen voor haar hart of weer voor haar familie. Dit prachtige kostuumdrama, met een moderne twist, is perfect voor een rustige avond!

Heb jij nog een film of serie om aan te raden?

Lees ook:

De leukste films om tijdens de zwangerschap te kijken
4 feel-good-series voor tijdens je verlof

Beeld: Pexels

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50