4 feel-good-series voor tijdens je verlof

4 feel-good-series voor tijdens je verlof

Met verlof? Dat betekent, naast rusten, je voorbereiden op de bevalling, voeden, kolven en verschonen, ook: een beetje Netflixen. Omdat het zo'n fijn momentje voor jezelf is, júist met die dikke toeter of dat verse baby'tje op schoot. Daarom: 4x Netflix-feel-good-series.

"Weet jij nog leuke series?", vroeg een hoogzwangere vriendin aan me toen ze de laatste loodjes het zwaarst liet wegen op de bank. "En dan niet te eng of dramatisch, want dat kunnen mijn hormonen niet aan." Ja hoor, laat mij maar even. Ik zocht vier series voor haar uit waar je 1) veel om moet lachen en 2) niet te veel bij hoeft na te denken. En als ik dan toch bezig ben, kan ik deze feel-good-kijktips net zo goed ook met jou delen. Komen ze!

Rita
Het verhaal: Rita Madsen rookt als een ketter, is niet vies van een drankje en doet het met de directeur van de Deense school waar ze lesgeeft. En doet ze het niet met hem, dan wel met de vader van een leerling of haar ex. Die toevallig de schoonvader van haar zoon is. Ze is daarom niet heel geliefd onder volwassenen, maar kinderen op school lopen met haar weg. Haar eigen kinderen echter, eh… Nou ja: chaos, deze vrouw. En dat zorgt voor hilarische, rauwe, pure en soms ontroerende situaties.
Kijken als: je van ‘never a dull moment’, de Deense taal, lief, gek en ontroerend houdt.
En als je deze leuk vindt, is er ook nog: Hjørdis, een spin-off waarin Rita’s gelijknamige, onhandige en aandoenlijke collega een theaterstuk voor gepeste kinderen maakt. Maar natuurlijk gaat dit niet vanzelf…

Jane the Virgin
Het verhaal: Jane is een jonge, mooie vrouw die Geen Seks Voor het Huwelijk hoog in het vaandel heeft staan. Maar dan blijkt dat ze na een bezoekje aan een kliniek voor een uitstrijkje, zwanger is. De gynaecoloog heeft haar per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd. De vader? Een oude crush. En dat vindt Jane’s verloofde maar wát leuk, natuurlijk.
Kijken als: je wel toe bent aan een dramatische én hilarische ver-van-je-bedshow die je kunt in- en uitschakelen wanneer jij wilt.
En als je deze leuk vindt, is er ook nog: Drop Dead Diva, waarin een superslimme advocaat de geest krijgt van een overleden bimbo. Hier en daar een beetje cliché en Amerikaans zoetsappig, maar bovenal ook letterlijk geestig.


Foto: Shutterstock

Modern Family
Het verhaal: Modern Family vertelt het verhaal van drie gezinnen die samen één knotsgekke familie vormen. Allereerst is er Ted met zijn vrouw Claire en drie kinderen, die ieder zó verschillend zijn dat je je afvraagt of ze stiekem niet gewoon geadopteerd zijn. Dan heb je nog Claire’s broer Mitchel, die samenwoont met zijn vriend Cam: een dramaqueen eersteklas. Ze zijn met z’n allen vaak bij Jay, de vader van Claire en Mitchel, die een vriendin heeft van, mwoah… een jaar of dertig jonger. Je begrijpt: er is altijd wel wat in deze familie, en meestal is het hi-la-risch.
Kijken als: je zin hebt in een flinke feel-good-serie met briljante, grappige en goed uitgewerkte karakters. De afleveringen duren ook maar twintig minuten. Perfect als je niet te lang op je zwangere kont kunt blijven zitten.
En als je deze leuk vindt, is er ook nog: How I Met Your Mother, een serie die draait om de jonge New Yorker Ted en zijn hilarische vriendengroep. Ted is op zoek naar liefde met een hoofdletter en bewandelt een lang pad voor hij die vindt. Natuurlijk vertelt hij daar graag over aan… zijn kinderen.

Flaked
Het verhaal: Chip is een alcoholist die nu clean is en maar wat graag anderen helpt. Hij vergeet alleen even dat hij zelf toch nog genoeg te fiksen te heeft. We noemen: een kantoorpand dat hij kwijtraakt, een ex van wie hij maar niet gescheiden raakt en een crush op de crush van zijn beste vriend. Enneh, Chip draagt ook nog iets met zich mee dat eigenlijk te zwaar is om voor zichzelf te houden, maar waarmee hij zich steeds verder in de nesten werkt. Toch is de serie verre van donker: door de humor en de manier waarop Chip (ten onrechte) relativeert, zul je Netflix hiervoor elke keer weer aanzetten.
Kijken als: je niet vies bent van een portie Amerikaanse drama-inclusief-zielige-liedjes, maar geweldige nuchterheid en gortdroge humor.
En als je deze leuk vindt, is er ook nog: Arrested Development, waarin Michael Bluth het familiebedrijf van zijn vader overneemt, omdat die in de gevangenis zit. Zijn superdisfunctionele familie maakt 'm dit alleen onmogelijk. 

Welke series keek jij graag tijdens je verlof?

Meer grappige, ontroerende of informatieve artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50