Dokter vindt metalen draad in oor vierjarige jongen

Dokter vindt metalen draad in oor vierjarige jongen

Barbecueën met de kids is hartstikke leuk, maar er zitten altijd gevaren aan. Je houdt ze het liefst zo ver mogelijk van de grill in verband met verbrandingsgevaar en de grote hoeveelheid rook. De ouders van een vierjarig jongetje hadden dit in ieder geval nooit verwacht... 

Video 

Een pediatrische arts uit Florida, Amerika, deelde onlangs een video waarin ze ouders waarschuwde voor de gevaren van grillborstels na een van de 'meest interessante gevallen die ze ooit is tegengekomen'. 

Spoedeisende hulp 

De arts, Meghan Martinx, vertelt in de video over een vierjarige jongen die een hamburger at van de barbecue. Deze barbecue was van tevoren schoon gemaakt met een metaal borstel, maar hij klaagde over heftige pijn aan zijn oren. Na een bezoek aan de spoedeisende hulp waarbij er onderzoek werd gedaan naar zijn een oor, neus en keel, konden artsen de oorzaak niet achterhalen. 

Tien dagen 

Tien dagen na hun eerste bezoek kreeg de jongen koorts en de doktoren voerden een uitgebreidere CT-scan uit. Ze ontdekten een draad van twee centimeter die vastzat in zijn keel. Hier is een abces omheen gaan ontwikkelen en wat blijkt: dit draadje zat in zijn hamburgervlees en is zo naar binnen gegaan.  

Alternatieven 

Als jij nou zin hebt om te barbecueën met je familie of gezin, gebruik dan een alternatief om je Webervriend schoon te maken. Gebruik een nylonborstel of puimsteen. Bovendien zijn er genoeg schoonmaakmiddelen die de truc doen, maar dit kan iets langer duren.  

Let dus goed op bij het barbecueën! 

Lees ook

Moeder waarschuwt voor gevaar slapen in autostoel
Nieuw advies brandwondenzorg jonge kinderen, kleding en luier direct uit
 

Bron: thebump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50