Discriminatie zwangere vrouwen en moeders op de werkvloer: het gebeurt nog steeds

Discriminatie zwangere vrouwen en moeders op de werkvloer: het gebeurt nog steeds

Een vraag als of je van plan bent om op korte termijn zwanger te worden tijdens een sollicitatiegesprek of het uitsluiten van zwangere vrouwen tijdens een sollicitatieprocedure. Discriminatie van zwangere vrouwen en moeders op de werkvloer: het gebeurt nog steeds.

Sterker nog: uit onderzoek in Groot-Brittannië blijkt dat het de normaalste zaak van de wereld is en blijft.

Lees ook:
Zwangerschaps- en moederdiscriminatie op de werkvloer

Onderzoek naar discriminatie op de werkvloer

Uit een enquête onder ruim 1.100 werkgevers blijkt dat 59 procent vindt dat een vrouw uitgesloten moet worden als blijkt dat ze zwanger is tijdens een sollicitatieprocedure. 46 procent vindt het de normaalste zaak van de wereld om vrouwen tijdens een sollicitatie te vragen of ze van plan is om zwanger te worden tijdens de sollicitatieprocedure. 36 procent vindt het redelijk om tijdens een gesprek te vragen of een vrouw plannen heeft om zwanger te worden.

Last voor het team

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat 44 procent van de werkgevers vindt dat vrouwen minstens een jaar bij een bedrijf moet werken voordat ze besluiten om aan kinderen te beginnen. Ook vindt 44 procent van de werkgevers dat vrouwen die bij een werkgever meerdere keren zwanger raken een last zijn voor hun team.

Lees ook:
Daisy: 'Ik ben ontslagen tijdens mijn zwangerschap'

Maar liefst 40 procent van de werkgevers beweert dat hij minstens één zwangere vrouw op de werkvloer misbruik heeft gemaakt van haar zwangerschap. Ongeveer 33 procent van de werkgevers denkt dat zwangere vrouwen of nieuwbakken moeders minder geïnteresseerd zijn in carrière maken dan hun collega’s.

Oproep

Heb jij wel eens tijdens een sollicitatieprocedure een vraag gekregen of je van plan bent om binnenkort zwanger te worden? Of ben jij wel eens op een andere manier als zwangere of moeder gediscrimineerd op de werkvloer? Mail je verhaal (mag anoniem en max 400 woorden) naar chantal@babybytes.nl o.v.v. discriminatie.

Bron: HuffingtonPost.co.uk

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50