Dingen die je kunt doen voor een vriendin met een miskraam

Dingen die je kunt doen voor een vriendin met een miskraam

De één houdt het grote verlies graag stil en de ander vertelt het juist wel om het te verwerken. Een miskraam is vaak een grote klap en als een vriendin dit meemaakt, wil je haar natuurlijk alleen maar steunen. Als je even niet weet wat je kunt betekenen, probeer dan één van deze dingen.

 

Stuur een kaartje

Om haar te laten weten dat je echt meeleeft met het verlies, kun je haar een kaart sturen met een lieve tekst.

 

Breng wat lekkers langs

Zin om boodschappen te doen heeft ze vast totaal niet. Weet jij wat haar lievelingseten of snack is? Breng het dan even bij haar langs.

 

Stuur haar vaak berichtjes

Blijf appjes sturen, ook al reageert ze er nu misschien niet op. Ze leest het wel en zal waarderen dat je aan haar denkt.

Lees ook:
Wat je wel en niet moet zeggen tegen iemand die een miskraam gehad heeft

 

Breng een bloemetje langs

Een bloemetje om het huis wat op te fleuren, kan natuurlijk nooit kwaad. Woont ze niet om de hoek? Laten bezorgen kan natuurlijk ook.

 

Bied hulp aan

Misschien zijn er klusjes in huis of boodschapjes te doen, waar ze zelf niet aan toe is gekomen. Bied aan om haar te helpen en laat zo merken dat je er voor haar bent.

 

Luister

Soms hoef je niks te zeggen. Luister goed naar haar wanneer ze haar ei kwijt wil.

Heb jij een vriendin die een miskraam gehad heeft?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50