Deze celebrity's over duidelijke regels schermtijd voor hun kinderen

Deze celebrity

Anno 2023 zijn telefoons niet meer weg te denken uit de samenleving en er is een grote kans dat jij vaak op je telefoon zit! Kinderen groeien er mee op en veel celebrity's hebben duidelijke regels over schermtijd gemaakt. 

Voor veel ouders is schermtijd prima, zolang ze maar kunnen monitoren wat hun kind doet en welke websites hij bezoekt. Een aantal beroemdheden, waarvan je het op het eerste gezicht niet zou verwachten, vertelde in de media uitgebreid over hun regels in huis. 

Bill Gates 

De 67-jarige Microsoft CEO heeft, in tegenstelling tot zijn prestaties op technisch gebied, duidelijke regels als het gaat om schermtijd bij zijn kinderen. In een interview in 2017, vertelde de multimiljonair: "We stellen vaak een vaste tijd in waarop de kinderen maximaal op hun telefoon mogen. Daarnaast ben je wel altijd aan het kijken hoe het op een goede manier kan worden gebruikt, bijvoorbeeld voor huiswerk en contact met vrienden. Hij vervolgde met: ''We hebben onze kinderen geen telefoon gegeven totdat ze 14 waren, ook al zeurden ze daar soms wel om. Tijdens het avondeten geldt: geen telefoons aan tafel!'' Goede, duidelijke regels dus! 

De Obama's 

Je vader mag dan wel de president zijn geweest van Amerika, maar regels over schermtijd zijn overal geldig. Zo ook bij oud-president en first lady Barack en Michelle Obama. Zij vertelden in een persconferentie in 2015 over hun regels qua telefoongebruik. Barack vertelde: "Er is niets mis met af en toe je telefoon uit te zetten en daadwerkelijk een gesprek te voeren."  ''Ik zeg altijd tegen jonge mensen: jongeman, leg die telefoon neer. Schud de hand van je president. Dan kun je misschien weer foto’s gaan maken.'' 

Angelina Jolie 

De Mr and Mrs Smith-actrice heeft een ingewikkelde relatie met social media, zeker voor haar kinderen. Na een hack-incident in 2014 ligt het onderwerp nog steeds gevoelig en de actrice ging zelfs nog een stapje verder dan monitoren: ze huurde een speciaal veiligheidsteam in voor de veiligheid van de onlineaanwezigheid van haar kinderen.

Pink 

Tijdens een interview met TODAY, vertelde de Raise Your Glass-zangeres over haar schermtijdregels voor haar kinderen. Haar tienjarige dochter Willow vroeg volgens haar vaak genoeg om een telefoon, omdat 'alle andere kinderen in haar klas er ook al eentje hebben', maar de zangeres gaf niet toe. "Er is een lichte kant en een donkere kant aan technologie in het algemeen, ook voor volwassenen," zei ze. Daarom wil ze nog geen telefoon kopen voor haar kinderen. Ze voegde wel toe: "We kunnen zelf geen dinosaurussen zijn als ouders, we moeten het min of meer omarmen en ermee akkoord gaan." 

Welke regels hebben jullie qua schermtijd? 

Lees ook

Veel schermtijd voor peuter van invloed op latere ontwikkeling
Is televisie kijken echt zo slecht voor je kind?

Bron: sheknows

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50