Veel schermtijd voor peuter van invloed op latere ontwikkeling

Veel schermtijd voor peuter van invloed op latere ontwikkeling

Kinderen en scherm blijft een discussiepuntje. Nu blijkt uit een onderzoek dat veel schermtijd voor een peuter van invloed kan zijn op zijn latere ontwikkeling.

Peuters die veel tijd voor de tv of achter een smartphone of tablet zitten, hebben als kleuter ast van een achterstand blijkt uit Amerikaans onderzoek. Uit het onderzoek werd een direct verband gevonden tussen schermtijd van kinderen van twee en drie jaar oud en hun ontwikkeling tussen hun derde en vijfde jaar.

Bekijk de BabyBytes-Straatvraagvideo:
Hoelang zit jouw kind op het scherm?

Onderzoek

Voor het onderzoek werden moeders ondervraagd vragenlijsten in te vullen waarbij werd gekeken naar communicatie, motorische vaardigheden en probleemoplossende en sociale vaardigheden. Ook werd de ouders gevraagd hoeveel tijd hun kind doordeweeks en in het weekend op een scherm zit.

En wat bleek: hoe meer tijd een tweejarige op het scherm doorbracht, hoe slechter de ontwikkeling was op bovengenoemde gebieden als het kind tussen de drie en vijf jaar oud was.

Lees ook:
Een opvoeding met zo min mogelijk schermtijd. Hoe doe je dat?

Schermtijd

Verder kwam naar voren dat kinderen van twee jaar gemiddeld 2,4 uur per dag schermtijd heeft, een kind van drie zit gemiddeld 3,6 uur op het scherm en een vijfjarige is gemiddeld 1,6 uur per dag in de weer met een scherm. Dat is veel, want deskundigen raden 1 uur per dag aan waarbij een ouder meekijkt. En hoe ouder een kind des te beter is het als ouders een grens aangeven aan de hoeveelheid schermtijd.

Hoe lang zit jouw kind op het scherm?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50