De mooiste geboortefoto van 2023

De mooiste geboortefoto van 2023
  • in Bevalling
  • 0
  • 1237
  • 23/12/2023

Geboortefotograaf en BabyBytes-blogger Renate van Lith organiseert elk jaar een fotowedstrijd onder geboortefotografen uit Nederland en België. En de winnaars zijn inmiddels bekend.

Platform De Geboortefotograaf laat met deze fotowedstrijd het grootste gezamenlijke oeuvre van geboortefotografen zien dat ooit in Nederland en België is gepubliceerd.

Organisator Renate: "We willen laten zien dat geboortefotografie draait om de schoonheid en veelzijdigheid van een geboorte in al zijn facetten. Geboortefotografie is puur, krachtig en onvervangbaar waardevol voor de ouders die hiervoor hebben gekozen. In tegenstelling tot alle enge verhalen die je soms hoort, en hoe bevallingen in films en op tv getoond worden, hopen de deelnemende geboortefotografen te laten zien dat de meeste bevallingen gelukkig heel anders verlopen. En dat vrouwen over ongelooflijk veel kracht beschikken en trots mogen zijn op de prestaties die hun lichaam kan leveren!"

Vak- en publieksjury

De deelnemende foto’s van de fotografen zijn beoordeeld door een 8-koppige veelzijdige jury die hun sporen reeds verdiend hebben. Zij zijn geselecteerd op basis van het feit dat zij ervaren (geboorte)fotografen zijn, een goed idee hebben van hoe het is om als documentair fotograaf in een intieme setting te fotograferen of een goed beeld hebben van het geboorteproces doordat zij professionals zijn binnen de geboortezorg. Ook hebben meerdere juryleden zelf ervaring met de aanwezigheid van een geboortefotograaf.

Naast de jury heeft ook het publiek de mogelijkheid gekregen om te stemmen op hun favoriete foto’s, waardoor een publieksprijs mogelijk is gemaakt.

Beste geboortefoto's 2023

Dé foto die bovenaan dit artikel te zien is, is de grote winnaar van de wedstrijd. De foto is genomen door Doula Sophie en heeft als titel meegekregen Intiem Team Moment. De foto werd ook als winnende foto gekozen in de categorie Geboorteteam.

Wil je alle winnende inzendingen rustig bekijken? Dat kan hier.

Lees ook:

Geboortefotografie: een overzicht van de mooiste foto's van 2022
Geboortefotografie: wat is het en hoe werkt het precies?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Omdat geen enkele bevalling hetzelfde verloopt, is elke geboortereportage uniek. Het is een persoonlijk verhaal van de dag waarop een kindje werd geboren. En juist dát probeert Renate van Lith als geboortefotograaf voor aanstaande ouders vast te leggen.

In 2020 heeft zij de eervolle titel van ‘International Birth Photographer of the year' mogen ontvangen bij de Birth Photographer International Image Competition. Meer informatie over Renate vind je op Renatevanlith.nl.

Wil je meer weten over geboortefotografie? Je kunt op degeboortefotograaf.nl het meest complete overzicht van geboortefotografen in Nederland én België vinden. Er zit altijd een geboortefotograaf bij jou in de buurt. Ook kun je veel (belangrijke) informatie vinden voor aanstaande ouders, zoals waar je op moet letten bij het zoeken naar een geboortefotograaf. En wist je dat er zelfs een keurmerk voor geboortefotografen bestaat? Renate draagt dit keurmerk ook. Daarmee weet je zeker dat je met een professionele geboortefotograaf te maken hebt!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50