De gouden tip: experts weten hoe je baby eerder doorslaapt

De gouden tip: experts weten hoe je baby eerder doorslaapt
  • in Baby
  • 2
  • 1877
  • 15/12/2015

Voldoe jij aan de volgende signalen: oncamoufleerbare wallen, snel geprikkeld en in een hoekje willen kruipen als je ’s ochtends je wekker hoort gaan? Grote kans dat je baby nog (steeds?) niet doorslaapt en je behoefte hebt aan dé gouden tip. Volgens experts is dit ‘m!

Elke ouder van een pasgeboren baby zou er een spreekwoordelijke moord voor doen: een nacht doorslapen. En dit gaat ook écht weer gebeuren, ook al denk je nu misschien van niet. Maar het liefst natuurlijk zo snel mogelijk!

De gouden tip
Een nieuwe studie wijst uit dat het zelfstandig weer de slaap hervatten van je baby de sleutel is tot het eerder kunnen doorslapen.

Onderzoeksmethode
Voor het onderzoek bestudeerde een team van experts van de Universiteit van Londen beelden van meer dan honderd slapende baby’s in twee stadia van hun ontwikkeling: als ze vijf weken oud waren en wanneer ze drie maanden oud waren. Het onderzoek toonde dat op beide leeftijden ongeveer een kwart van de baby’s zichzelf weer kon laten inslapen toen ze wakker werden. De vijf weken oude baby’s die zichzelf weer in slaap konden krijgen sliepen bovendien langer.

Nadat deze baby’s drie maanden waren, kon 67% van de baby’s die al zelfstandig weer de slaap kon vatten bij vijf weken, vijf uur achter elkaar slapen. Dit in vergelijking met slechts 38% van de baby’s die niet zelfstandig weer in slaap kon komen bij vijf weken.

Na de publicatie van de resultaten van het onderzoek, raden experts nu aan aan ouders om vooral hun baby’s zelfstandig weer in slaap te laten komen in de overtuiging dat ze sneller meer uur achter elkaar zullen gaan slapen.

Denk jij dat dit de gouden tip is?

Vaker dit soort artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: Mummypages

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50