9 dingen die slechter voor je relatie zijn dan vreemdgaan

9 dingen die slechter voor je relatie zijn dan vreemdgaan

Het grappige is dat iedereen altijd vreemdgaan als dé reden ziet om te stoppen met je relatie. Hoe vaak wordt wel niet met vriendinnen bediscussieerd ‘of je ermee zou kappen als hij vreemdgaat’? Maar in werkelijkheid sneuvelen veel meer relaties door andere dingen die niet goed zitten. Denk maar eens terug aan vorige relaties. Waarom gingen die stuk? 9 dingen die slechter zijn voor je relatie dan vreemdgaan.

Jaloezie & wantrouwen

Jaloezie en wantrouwen is gif voor je relatie. Het komt vaak voort uit onzekerheid of nare ervaringen uit het verleden. Zorg er dan ook voor dat je het vreemdgaangedrag van je ex verwerkt hebt en niet projecteert op je huidige relatie! Want het zou toch zonde zijn als je partner hartstikke trouw is, maar je relatie uiteindelijk sneuvelt voor de ángst dat hij vreemdgaat?! Voor een geliefde is niets zo frustrerend dan te moeten dealen met continu wantrouwen. Sterker nog, dit kan hem júist in de armen van iemand anders drijven…

Liegen en dingen achterhouden

Leugens komen altijd uit. Net als de dingen die je achterhoudt. Dit schendt het vertrouwen in je relatie enórm, vooral als het meerdere keren gebeurt. Hoe zou jij het vinden als je partner dingen voor jou achterhoudt? De meest stabiele huwelijken zijn hierdoor op de klippen gelopen. Niet doen dus!

Lees ook
9 tekenen dat je partner vreemdgaat

Elkaar niet in je leven betrekken

Ook dit is een veelvoorkomende reden waarom stellen er uiteindelijk een dikke, vette punt achterzetten. Als je elkaar namelijk niet meer in je leven betrekt, is dit onbewust een signaal dat je hem of haar niet belangrijk meer genoeg vindt. Hierdoor verdwijnt de ander eigenlijk stapje voor stapje al onbewust uit je leven, ook al delen jullie nog hetzelfde bed. Je gaat steeds meer langs elkaar heen leven en uiteindelijk zul je merken: hé, we hebben elkaar niks, noppes, nada meer te vertellen.

Manipulatie

Manipulatie door de ene of andere partner is iets wat er soms heel geleidelijk en onbewust insluipt, maar wat een echte killer is voor je relatie. De verhoudingen binnen het huwelijk raken uit balans en hiermee is het regelrecht gif voor jullie liefdesrelatie. Wees hier dus scherp op en pik dit niet! En andersom mag hij dit natuurlijk ook niet van jou pikken.

Geen affectie en interesse tonen

Wat is een huwelijk nog waard zonder affectie en interesse in elkaar? En met affectie bedoelen we echt niet alleen seks, maar ook knuffels, kusjes, lieve woorden en willen weten waarmee de ander zich bezighoudt en mee zit. Als je dit station al gepasseerd bent is het namelijk ontzettend lastig om dit weer terug te krijgen.

Geen communicatie

Nog zo’n belangrijke: communiceren! Een huwelijk zonder goede communicatie is geen lang leven beschoren. Hoe moet je anders weten waarom hij op die minder leuke manier reageert? Of hoe kan hij anders weten dat jij graag wil dat hij wat vaker de zorg van de kinderen op zich neemt? Never stop talking!

Neerbuigend behandelen

Zodra hij of jij neerbuigend tegen de ander gaat doen komen de verhoudingen wederom op scherp te staan en doet dit onherroepelijke schade toe aan je relatie én het zelfbeeld van de ander. Zorg dat je altijd gelijkwaardig blijft aan elkaar en ‘behandel uw naaste zoals ook u behandeld wilt worden’. Amen. Wees hier scherp op, vaak doen mensen dit ook onbewust.

Constant gekibbel over kleine, dagelijkse dingen

Pick your battles! Niemand wordt blij van een relatie waarin er dagelijks gemierenneukt (excusez moi) wordt over kleine, onbelangrijke dingen. Houd the big picture in je achterhoofd! Heeft hij de vaatwasser niet uitgeruimd? Kan een keer gebeuren. Liggen zijn sokken door heel de kamer? Laat het even gaan als hij die dag wél uit zichzelf de kinderen in bad heeft gedaan.

Wrok koesteren

Is er een keer iets voorgevallen in jullie huwelijk waardoor je erg gekwetst bent? Dat is ontzettend naar en spijtig uiteraard! Maar blijkbaar heb je hem vergeven en hebben jullie samen besloten om het achter jullie te laten en door te gaan. Haal dit dus ook niet elke keer weer naar boven tijdens ruzies en onenigheden. Hij kan hier niks meer mee als-ie zich al 938 keer verontschuldigd heeft. Zorg dat je dit verwerkt hebt en doorgaat, anders kan dit alsnog jullie relatie om zeep helpen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


 • mijn~meisje

  Helaas waren veel van deze punten wel realiteit van mijn huwelijk. Het was een pijnlijke, verdrietige en lange tijd van 2 jaar voor dat de stekker er uit getrokken werd.

 • mijn~meisje

  Helaas waren veel van deze punten wel realiteit van mijn huwelijk. Het was een pijnlijke, verdrietige en lange tijd van 2 jaar voor dat de stekker er uit getrokken werd.

 • ruchama

  En een aantal dingen in dit artikel maken onderdeel uit van vreemdgaan, zoals liegen.

  Beetje lomp dit.

  En dan is constant gekibbel over huis tuin en keuken dingen altijd nog beter dan vreemdgaan in mijn optiek.

  Kga er verder niet over uiteinden.

  Dit is Babybytes en geen second love of relatie ondersteuning.

 • Nog-even!

  De vorige keer dat je dit plaatste, werd het stuk niet gewaardeerd door de lezers... wordt er op babybytes dat écht niets met feedback gedaan? Zit de redactie echt in een ivoren toren???

 • Momiji

  Volgens mij is de redactie een robot die dezelfde artikelen om de zoveel tijd opnieuw plaatst.

  Sommige artikelen zijn ook zo dom dat ik nauwelijks kan geloven dat daar een mens achter zit...

 • Nog-even!

  Nou, inderdaad....

 • Shrimp

  En daar is hij alweer 🤦🏻

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden