Consumentenbond waarschuwt: gevaarlijke stoffen in lippenbalsem kinderen

Consumentenbond waarschuwt: gevaarlijke stoffen in lippenbalsem kinderen

De Consumentenbond waarschuwt voor lippenbalsems voor kinderen die mogelijk gevaarlijk zijn. Belgische zusterorganisatie Test Aankoop deed onderzoek naar de producten. Van de 21 geteste lippenbalsems bevatten er mogelijk 15 kankerverwekkende stoffen, aldus de Consumentenbond.

Nader onderzoek

De Consumentenbond heeft minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gevraagd om nader onderzoek. Test Aankoop onderzocht lippenbalsems die te koop zijn bij onder meer Kruidvat, Hema, H&M, Claire’s en verschillende drogisterijen en supermarkten.

Lees ook:
Speelgoedslijm kan gevaar zijn voor ongeboren kind of vruchtbaarheid

Gericht op kinderen

De producten zijn duidelijk gericht op kinderen, met smaken als aardbei, ’chupa chups’, cola en fanta en verpakkingen met Disneyprinsessen, Hello Kitty en Minions. Volgens de Consumentenbond is bij lippenbalsems de kans groot dat gebruikers het product binnenkrijgen. Als die zijn gemaakt met zoete smaken is de kans nog groter, aldus de organisatie.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50