Campingbedjes: waar moet ik op letten?

Campingbedjes: waar moet ik op letten?

Als je van plan bent om met je kleintje op avontuurlijke campinguitstapjes te gaan, is een campingbedje een essentiële uitrusting die je niet mag vergeten. Een campingbedje biedt je kindje een veilige en comfortabele slaapplaats, waar je ook bent.

Waarom een campingbedje?

Een campingbedje is een draagbaar bedje dat speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis, zoals op kampeertrips, vakanties of bij familiebezoeken. Het biedt je kindje een vertrouwde en comfortabele slaapomgeving, waar hij of zij ook is, wat zorgt voor een goede nachtrust voor zowel het kind als de ouders.

Belangrijke kenmerken van een campingbedje:

 • Draagbaarheid: een goed campingbedje moet gemakkelijk op te zetten en in te klappen zijn, en licht genoeg om mee te nemen tijdens het reizen. Kies voor een bedje dat wordt geleverd met een handige draagtas voor eenvoudig transport.
 • Veiligheid: veiligheid staat voorop bij het kiezen van een campingbedje. Controleer of het bedje voldoet aan de veiligheidsnormen en kijk naar functies zoals stevige constructie, beschermende zijwanden en een stevig matras.
 • Comfort: het comfort van je kindje is essentieel voor een goede nachtrust. Let op de dikte en kwaliteit van het matras, evenals de ademenheid van de stoffen. Verstelbare ligposities en zijdelingse openingen voor ventilatie zijn ook pluspunten.

Tips voor het kiezen van het juiste campingbedje:

 • Leeftijd en gewicht: controleer altijd de aanbevolen leeftijd en gewichtslimiet van het campingbedje om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor je kindje. Sommige bedjes zijn speciaal ontworpen voor baby's, terwijl andere geschikt zijn voor oudere kinderen.
 • Gemakkelijk schoon te maken: kinderen kunnen rommelig zijn, vooral tijdens buitenshuis avonturen. Kies een campingbedje met afneembare en wasbare bekleding, zodat je het bedje gemakkelijk schoon kunt houden.
 • Duurzaamheid: als je van plan bent om het campingbedje regelmatig te gebruiken, investeer dan in een duurzaam en stevig bedje dat bestand is tegen langdurig gebruik en ruwe omstandigheden.
 • Extra functies: sommige campingbedjes worden geleverd met handige extra functies, zoals een aankleedtafel, opbergruimte of een speelboog. Overweeg welke extra functies voor jou en je kindje handig zouden zijn.

Onmisbare uitrusting

Een campingbedje is een onmisbare uitrusting voor ouders die graag met hun kinderen kamperen of reizen. Het biedt comfort, veiligheid en gemak, waardoor je kindje overal een goede nachtrust kan hebben. Bij het kiezen van een campingbedje is het belangrijk om rekening te houden met draagbaarheid, veiligheid, comfort en duurzaamheid. Met zorgvuldige overweging en onderzoek kun je het perfecte campingbedje vinden dat past bij jouw behoeften en de behoeften van je kindje, waardoor jullie samen onvergetelijke avonturen kunnen beleven.

Ga jij wel eens kamperen met je kinderen?

Lees ook

Waarom de kleur van de zwemkleding van je kind ontzettend belangrijk is
5 tips voor een zorgeloze vakantie met kinderen

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • Baby323

  Een andere tip voor de kleintjes is om je eigen co-sleeper mee te nemen! Wij hebben onze Cozee Tutti Bambini mee op vakantie in de bijbehorende tas. Het is dan een helemaal plat pakket en je baby slaapt in zijn/haar eigen bedje 馃グ.

 • Lady-Whistledown

  Zo jammer dat het Deryan tentje pas bestond nadat mijn kinderen daar al uitgegroeid waren. Ik had een log, zwaar campingbed dat heel veel ruimte in beslag nam. Die namen wij dus nooit mee op reis maar dient als logeerbed als jonge kinderen bij ons komen slapen. Ter plekke huurden wij een campingbed.

 • Baby323

  Een andere tip voor de kleintjes is om je eigen co-sleeper mee te nemen! Wij hebben onze Cozee Tutti Bambini mee op vakantie in de bijbehorende tas. Het is dan een helemaal plat pakket en je baby slaapt in zijn/haar eigen bedje 馃グ.

 • Sharon

  cosleeper zou ik met kamperen niet doen.

 • Lady-Whistledown

  Omdat??

 • Baby323

  @ Sharon; Wij zitten gewoon in een stay smart mobil home, lukt makkelijk hoor 馃槈 als dit lukt lijkt mij dit voor een baby veel fijner dan een campingbedje!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50