5 tips voor een zorgeloze vakantie met kinderen

5 tips voor een zorgeloze vakantie met kinderen

De vakantieperiode komt er weer aan en veel gezinnen gaan binnenkort weer op vakantie. Een superfijne periode met veel quality time met je partner en kindje(s). Maar daarbij komt ook vaak stress kijken. 

Zoveel vragen! Waar gaan we naartoe? Gaan we met de auto op vakantie en blijven we dan in eigen land of gaan we verder weg? Gaan we vliegen met ons hele gezin en gaan we met de hele bups het vliegtuig in? Als je dan de beslissing eindelijk genomen hebt, begint de voorpret. Want het uitstippelen van je trip is bijna net zo leuk als de reis zelf, vind ik. Ik reis samen met mijn man al jaren de hele wereld over en dit jaar vliegen we naar Zuid-Afrika. We zijn het gewend om te vliegen en ons dochtertje inmiddels ook. Maar niet iedereen voelt zich comfortabel bij een vliegreis of een verre autotrip. Of kan zich dit veroorloven. Vandaar dat ik een paar gouden tips heb opgeschreven, om op vakantie te gaan voor jou als mama zo makkelijk mogelijk te maken.

1. Als je naar een land gaat in een andere tijdszone (ook bij één uur tijdverschil), zorg dan dat je het ritme van je kindje meteen aanpast aan de nieuwe tijd. Dus als je kindje normaal om 19.00 uur ’s avonds naar bed gaat thuis, doe je dat daar ook. Soms lijkt je kindje nog niet moe en soms worden ze ‘s nachts wakker door de jetlag. Maar mijn ervaring is, dat als je de nieuwe tijd meteen aanhoudt, ze binnen no-time over de jetlag heen zijn.

2. Als je kindje een lievelingsknuffel heeft, koop er dan eentje extra en stop die in je eigen tas of koffer. Het zal je maar gebeuren dat je kleintje zijn fijne beer kwijtraakt en ontroostbaar is. Better safe than sorry. 

3. Neem overal waar je heen gaat een donkere sjaal mee. Bijvoorbeeld voor aan boord van het vliegtuig, zodat je je kindje af kan schermen tegen de prikkels of de felle lampen en hij of zij lekker kan slapen. Maar ook voor in de auto tegen het felle zonlicht of over de maxicosi. Zo’n sjaal is onmisbaar als je het mij vraagt.

4. Vraag aan het hotel, Air BnB, of camping, of ze een babybedje hebben en zo ja: of ze die dan voor je klaar willen zetten. Niks zo vervelend na een lange reis als je aankomt en de eigenaar nog op zoek moet naar een bedje. Meestal is je kindje doodmoe van de reis en wil hij of zij dan niks liever dan tot rust komen in een eigen bedje.

5. Sommige vliegtuigmaatschappijen rekenen de buggy of wandelwagen van je spruit mee als ingecheckte kilo’s. Dus als je wagen bijvoorbeeld tien kilo weegt, zou dat betekenen dat je voor je kleintje geen tas of koffer in zou mogen checken. Als je daar pas op de luchthaven achterkomt, moet je vaak veel bijbetalen en dat is zonde. Dus lees van tevoren de voorwaarden bij de vluchtmaatschappij en kijk wat je allemaal wel en niet mee mag nemen aan boord.

Veel succes met het plannen en maken van jullie reisplannen en vergeet niet te genieten!

Lees ook de vorige artikelen van Tilda!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden